Mergi la conţinutul principal

PNL susţine implementarea măsurilor cerute de CE în domeniul justiţiei

"Raportul nu aduce schimbări substanţiale în evaluarea asupra României. Bolile cronice ale sistemului judiciar românesc rămân netratate, cea mai gravă dintre ele fiind corupţia. Lipsa de transparenţă, deficitul de responsabilitate, ineficienţa în judecarea cauzelor şi lipsa rezultatelor sunt alte fenomen, semnalate în raport, care s-au perpetuat în timp şi care afectează serios funcţionarea sistemului judiciar. Toate acestea pun sub semnul întrebării credibilitatea justiţiei şi capacitatea României, ca stat membru, de a-şi onora angajamentele", se arată într-un comunicat al PNL.
Potrivit documentului, PNL va susţine implementarea măsurilor cerute de către Comisia Europeană. "De altfel, în ce priveşte solicitarea legată de confiscarea extinsă a averilor, parlamentarii USL au acţionat deja, depunând la finalul sesiunii parlamentare un proiect de lege pe această temă. Ţinând cont de practicile de până acum ale puterii, avem însă îndoieli cu privire la voinţa politică şi capacitatea acesteia de a remedia aspectele negative evidenţiate şi de a obţine rezultate concrete în lupta anticorupţie", precizează liberalii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro