Mergi la conţinutul principal

Pedeapsă maximă pentru mama ucigaşă

* luni la rând, cei doi l-au maltratat pe copil, l-au înfometat, l-au obligat să stea pe oliţă ore în şir, înţepându-l cu un cui metalic încins * ultima corecţie i-a fost fatală micuţului, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, sub privirile nepăsătoare ale torţionarilor săi

Băieţelul de numai 3 ani şi jumătate, ucis în chinuri groaznice de propria mamă şi concubinul acesteia, a fost răzbunat. Magistraţii Tribunalului Brăila le-au aplicat o pedeapsă pe măsură. Femeia care a dat naştere copilului şi care nici nu merită să i se spună mamă, Mirela Smadu, a fost condamnată la 25 de ani închisoare, pentru omor calificat. Concubinul ei, Viorel Dragomir, care l-a maltratat luni la rând pe băieţel fără pic de milă, a primit 16 ani şi 8 luni închisoare.
Anchetatorii au descoperit detalii şocante în cazul copilaşului de 3 ani şi 6 luni, ucis în bătaie de propria mamă şi de concubinul ei, în luna ianuarie a acestui an. Băieţelul a fost maltratat luni la rând, înfometat, obligat să stea pe oliţă ore în şir şi înţepat cu un cui metalic încins atunci când voia să se ridice.

În urma cercetărilor s-a stabilit că Mirela Smadu (31 de ani), din municipiul Brăila, locuia din luna septembrie 2010 la domiciliul noului partener de viaţă, Viorel Dragomir (27 de ani), din comuna Romanu. Femeia l-a luat cu ea şi pe băieţelul său, Petruş Stelică Smadu. Luni la rând, micuţul a trecut prin clipe de coşmar, fiind bătut crunt atât de mama sa cât şi de iubitul acesteia, până în seara zilei de 5 ianuarie, când i-a fost aplicată corecţia fatală. "Inculpaţii au supus consecvent, începând cu luna septembrie 2010, pe minorul Smadu Petruş Stelică (născut la data de 26 iunie 2007) unor rele tratamente (multiple leziuni traumatice de vechimi diferite, sindrom carenţial nutriţional) culminând cu producerea prin lovire cu corpuri dure, lovire cu şi de corpuri dure în perioada 4 - 6 ianuarie 2011 a unui traumatism cranio-cerebral acut cu edem cerebral accentuat, hemoragie meningee occipitală şi mic hematom subdural occipital parasinusal urmate de asfixie mecanică cu conţinut gastric survenită în cadrul unui sindrom comoţional consecutiv acestor leziuni, asfixie soldată cu decesul copilului", au precizat, după decesul copilului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Băieţelul era torturat cu un cui metalic încins

Pe parcursul anchetei, s-a constatat că încă de la vârsta de 3 ani şi 3 luni, băieţelului i-au fost aplicate bătăi repetate asupra întregului corp şi cu precădere la nivelul capului, cu palmele şi cu diverse beţe, până la producerea a numeroase escoriaţii şi echimoze. În plus, copilul era obligat să stea ziua şi să doarmă noaptea pe oliţă, pe intervale neîntrerupte de până la 5 ore. El nu avea nici măcar curajul să se ridice de pe oliţă, de frica bătăilor, fiind nevoit să doarmă pe oliţă, aplecat în faţă şi sprijinit cu capul pe o pernuţă aşezată pe un scăunel în faţa sa. Cea mai cruntă tortură la care era supus micuţul era înţeparea cu un cui metalic încins. "Printre agresiunile la care a fost supusă victima se numără şi atingerea în mod repetat cu un cui metalic încins (cu care inculpaţii asigurau uşiţa sobei) în zona gâtului, a feselor şi chiar a testiculelor, acţiuni în urma cărora minorul suferea dureri majore, rămânându-i totodată şi cicatrici", au mai adăugat procurorii din cadrul Parchetului. Ultima corecţie i-a fost fatală micuţului, decedat în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, sub privirile nepăsătoare ale torţionarilor săi. Criminalii au încercat să ascundă moartea băieţelului, ba chiar au vrut să îl înhumeze fără a mai fi autopsiat. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au spus la momentul respectiv că monitorizau cazul, însă nu ar fi constatat semne de abuz asupra minorului şi nici nu ar fi fost sesizaţi în acest sens de rude sau vecini.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro