Mergi la conţinutul principal

Nu se poate reforma statul fără revizuirea Constituţiei şi reorganizarea teritorială

"Guvernul, în parteneriat cu Preşedinţia, în aceşti ani şi-a asumat greutăţile procesului de reformare a statului şi menţinerea României într-o stabilitate macroeconomică. Am reuşit acest lucru cu greutăţile aferente procesului de reformă, indiferent de costurile electorale care au fost presupuse", a spus preşedintele PDL , la începutul discuţiei dintre şeful statului şi liderii formaţiunilor de guvernământ.
Boc a precizat că Guvernul pe care-l conduce, cât şi democrat-liberalii susţin ambele iniţiative, necesare din prisma intereselor cetăţenilor. "Acest proces de reformare a statului nu poate fi lăsat fără a putea fi duse încă cel puţin două reforme, care ar aşeza România pe un temei sigur în viitor. E vorba de reforma Constituţiei, iniţiată de preşedintele României la propunerea Guvernului, şi de procesul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Aceste două reforme nu au un scop politicianist, de a obţine avantaj politic un partid sau altul. E vorba de a duce până la capăt un proces de reformă a statului în beneficiul cetăţenilor români", a declarat Emil Boc
Prim-ministrul a arătat că este nevoie în continuare de rigurozitate în ceea ce priveşte reformarea statului şi de prudenţă în aplicarea politicilor economice. "Dacă am fi urmat ceea ce astăzi liderii opoziţiei susţin, România ar fi ajuns la un deficit de minus 14%. În contextul crizei economice, vă daţi seama ce ar fi însemnat acest lucru, ori astăzi avem ieşirea din recesiune ca primă etapă spre ieşirea din criză, o stabilitate macroeconomică şi pregătirea bugetului anului 2012 pe un deficit de 3%", a conchis Boc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro