Mergi la conţinutul principal

Muzică şi dansuri indiene la Teatrul "Maria Filotti"

Reena Singh este exponentă a dansului clasic indian Bharatanatyam aparţinând stilului Kalakshetra. A început studiul dansului clasic indian bharatanatyam în 2001, la Institutul Gandharva Mahavidyalaya din New Delhi, unde a continuat pregătirea până în anul 2008, sub îndrumarea directă a maestrului Kapil Sharma. Predă arta dansului sacru din 2006 în Institutul Kalakritih din Delhi.
Brăileanul Victor Beliciu a început studiul muzicii clasice indiene la Budapesta, între 1999-2002, când a studiat instrumentul numit sitar împreună cu renumitul profesor Ondras Kozma şi a continuat studiul până în 2007. Este un exponent al şcolii Senia Gharana, discipol al maestrului Padmabushan Pandit Debu Chaudhuri. În 2005 a creat Sistemul Periodic al muzicii clasice indiene care, împreună cu formulele matematice aferente, aduce o contribuţie importantă la construcţia frazelor muzicale complexe şi la evoluţia muzicii clasice indiene.
Mihai Lupoaie este licenţiat al Facultăţii de Interpretare Muzicală - specialitatea oboi din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1996) şi colaborator permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu" până în 1997, după care a cântat în orchestre de cameră din România şi Grecia. Între 2003 şi 2006 a fost profesor de muzică la Institutul de Muzică "Theme" din New Delhi, India.
Miron Vasilescu, pianistul grupului, a fost profesor al Liceul de muzică "Dinu Lipatti" şi maestru corepetitor la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian". A urmat Academia de Muzică Bucureşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro