Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A murit poetul Stere Bucovală, răpus de COVID 19

* născut pe 2 iunie 1961 la Tulcea, poetul Stere Bucovală a decedat luni, pe 23 noiembrie 2020, în spital la Brăila, fiind răpus de virusul ucigaș

 

 

 

Poetul Stere Bucovală a încetat din viață! O veste incredibilă și cumplită pentru poeții și scriitorii din țară, dar și de peste hotare...

Cu puțin timp în urmă, la Festivalul ”Europoezia”, a reușit să ne reunească în curtea Bibliotecii Județene PANAIT ISTRATI și să ne ofere momente înălțătoare de muzică și poezie, dar și diplome pentru poeții și scriitorii din Brăila și din alte câteva orașe din țară.

La ediția din acest an, care s-a desfășurat în zilele de 25 şi 26 septembrie, ne-am bucurat împreună de adevărate momente magice în această perioadă de coșmar. Era totuși supărat că, din cauza pandemiei, nu au fost prezenți alături de noi și scriitorii de peste hotare dar ne-a asigurat că anul viitor vom reveni la normalitate și va fi un superfestival internațional de poeziei. Acum, a plecat să organizeze un festival de poezie printre stele.

Născut pe 2 iunie 1961 la Tulcea, Stelică, așa cum îi spuneam noi, prietenii, a decedat luni, pe 23 noiembrie 2020, în spital la Brăila, fiind răpus de virusul ucigaș.

Inițiator și sponsor unic al Festivalului Internațional Euro Poezia, Stere Bucovală a reușit, încă de la prima ediție, din 2015, să reunească poeții din aproape toate țările Europei. Cu elanul său neobosit, cu dăruire și cu bucuria de a oferi momente culturale de neuitat, el a pus Brăila pe harta festivalurilor internaționale de poezie, ne dădea aripi și ne făcea să ne simțim puternici, alături de marii poeți ai Europei.

Am pierdut un prieten, un poet, un om vesel și un iubitor al poeziei, am pierdut un om care ne-a oferit bucurie și sperață... Drum lin către stele, Stelică și condoleanțe familiei!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii