Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Monstrul din Vidin. 14 ani de închisoare

* marți, 27 iulie, magistrații Judecătoriei Brăila au dat sentința în dosarul de viol asupra unei minore de 10 ani, faptă comisă în cartier Vidin în noiembrie 2019 * inculpatul T.L. acuzat de viol și lipsire de libertate a primit pedeapsa de 14 ani închisoare, în timp ce inculpații arestați în primă fază pentru viol, D.C.C. și M.C., au fost achitați * aceștia au recunoscut inițial că ar fi comis violul, potrivit unor surse judiciare, însă apoi adevărul a ieșit la iveală, iar cei doi au fost acuzați de favorizarea făptuitorului * s-a stabilit că în cazul celor doi a existat constrângere fizică * un al patrulea inculpat din acest dosar controversat, R. V., a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la viol * în noiembrie 2019, copila a fost luată de pe stradă și condusă în diferite locuri din municipiu și din afara orașului, unde a fost violată cu sălbăticie, și supusă la perversiuni, după amenințarea cu acte de violență și chiar agresiuni

 

Violatorul minorei din Vidin, condamnat la o pedeapsă de 14 ani închisoare. Și complicele său a primit o condamnare de 5 ani închisoare, în timp ce alți doi tineri care fuseseră arestați inițial pentru viol, asta pentru că ar fi recunoscut fapta, potrivit unor surse judiciare, cel mai probabil de teamă, au fost achitați.

Marți, 27 iulie, magistrații Judecătoriei Brăila au dat sentința în dosarul de viol asupra unei minore de 10 ani, faptă comisă în cartier Vidin în noiembrie 2019. Inculpatul T.L. acuzat de viol și lipsire de libertate a primit pedeapsa de 14 ani închisoare, în timp ce inculpații arestați în primă fază pentru viol, D.C.C. și M.C., au fost achitați. S-a stabilit că în cazul celor doi a existat constrângere fizică. Fapta a fost comisă în noiembrie 2019, copila fiind luată de pe stradă și condusă în diferite locuri din municipiu și din afara orașului, unde a fost violată cu sălbăticie, și supusă la perversiuni, după amenințarea cu acte de violență și chiar agresiuni. Prima instanță a dat acum condamnarea în acest dosar, însă sentința nu este definitivă. “Achită pe inculpatul D. C. C., pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv constrângerea fizică. Constată că inculpatul D. C. C. a fost reținut și arestat preventiv în perioada 26.11.2019-16.01.2020. Achită pe inculpatul M. C., pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv constrângerea fizică. Constată că inculpatul M. C. a fost reținut și arestat preventiv în perioada 26.11.2019-16.01.2020. Condamnă pe inculpatul T. L., în prezent în Penitenciarul Galați, la o pedeapsă 12 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol (persoană vătămată R. R. M., faptă din 24.11.2019). Condamnă pe inculpatul T. L., la o pedeapsă 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Constată că faptele deduse judecății în prezenta cauză sunt concurente cu fapta pentru care același inculpat a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Contopește cele trei pedepse de 12 ani, 4 ani și 2 ani, urmând ca inculpatul T. L. să o execute pe cea mai grea de 12 (doisprezece) ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1/3 din suma celorlalte două, respectiv sporul de 2 ani, în final 14 ani închisoare. Menține măsura arestării preventive a inculpatului T. L. Condamnă pe inculpatul R. V., la o pedeapsă de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la viol. Menține măsura controlului judiciar a inculpatului. Admite acțiunea civilă formulată și obligă în solidar pe inculpații T. L. și R. V. la plata către persoana vătămată/parte civilă R.R.M. a sumei de 200.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul T. L. la plata sumei de 12.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat din care suma de 10.000 lei este aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluția pronunțată de Judecătoria brăila și postată pe site-ul instanței.

 

Presupușii violatori arestați, apoi eliberați. Violatorul era altul

Anul trecut, după mai multe luni de anchetă, s-a făcut lumină în dosarul violatorului sadic din cartier Vidin, victimă fiind o minoră de numai 10 ani. Inițial, după violul comis în luna noiembrie 2019, doi inculpați au fost arestați, aceștia fiind inițial suspecți de comiterea faptei. La scurt timp, arestații D.C.C. și M.C. au fost eliberați, asta pentru că ancheta a scos adevărul la iveală. Procurorii au stabilit că cel care a violat-o pe minoră era un alt bărbat, T.L. de 39 de ani, însă în cauză sunt cercetați și ceilalți doi tineri acuzați inițial de viol, plus un alt bărbat, toți acuzați de favorizarea făptuitorului. Procurorii au dispus trimiterea în judecată față de cei 4 inculpați, dosarul fiind pe rolul instanței.

Potrivit informațiilor transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, prin rechizitoriul procurorului de caz s-a dispus trimiterea în judecată a patru inculpați. Este vorba despre inculpatul T.L., de 39 de ani, în stare de arest preventiv, judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol.

La rândul său, a fost trimis în judecată și inculpatul R.V., în vârstă de 52 de ani, cercetat sub control judiciar, acuzat de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, dar și inculpatul D.C.C. (n.r. - inițial arestat pentru viol), în stare de libertate, de 31 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și inculpatul M.C. (n.r. - arestat inițial pentru viol), de 21 de ani, în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. “În fapt, s-a reținut că, în seara zilei de 24 noiembrie 2019, prin constrângere (fizică și psihică), dar și profitând de starea vădită de vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, T.L. a întreținut cu aceasta mai multe acte sexuale orale și anale, precum și raporturi sexuale, la diferite intervale orare și în diferite locuri din municipiul și din afara municipiului Brăila, prin acțiunile întreprinse victimei fiindu-i create leziuni ce au necesitat 21 - 23 de zile deîngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viața în primejdie. Totodată, s-a mai reținut faptul că, în aceeași dată de 24.11.2019, în intervalul orar 20.30 - 23.00, T.L. a lipsit-o în mod nelegal de libertatea de mișcare și de deplasare potrivit voinței ei, prin întrebuințarea de amenințări cu moartea și violențe fizice pe aceeași persoană vătămată minoră, impunându-i acesteia să se deplaseze pe un traseu impus de T.L. până în extravilanul municipiului Brăila, și, ulterior, înapoi, pe același traseu, până în apropierea unui magazin din municipiul Brăila, de unde victima fusese luată de autor”, au stabilit anchetatorii.

Procurorii PJ Brăila au mai arătat că, în data de 27 noiembrie 2019, inculpatul R.V., cunoscând că T.L. a comis infracțiunile de viol și lipsire de libertate asupra unei persoane vătămate minore, i-a oferit ajutor material și direct autorului. Acesta a distrus, împreună cu T.L. probele incriminatoare, respectiv bunuri care purtau urme de sânge ale minorei, în scopul împiedicării cercetărilor și tragerii la răspundere penală a autorului.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată față de cei patru inculpați, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, la începutul lunii aprilie 2020. În cauză au fost invocate unele excepții, însă judecătorii au respins cererile inculpaților și au dat startul procesului, primul termen fiind stabilit pentru data de 4 august.

 

Coșmarul unei copile

După cum v-am informat în edițiile anterioare, în luna noiembrie 2019, o fetiță de numai 10 ani a trecut prin clipe de coșmar, asta după ce ar fi fost acostată de doi necunoscuți în cartier Vidin, apoi ar fi ajuns într-un apartament unde a fost obligată să întrețină raporturi sexuale. Minora a ajuns la spital, împreună cu mama sa, iar apoi au fost sesizați polițiștii cu privire la infracțiunea de viol. Din primele cercetări a reieșit că fata ar fi fost luată de pe stradă, ba chiar violată de doi tineri D.C.C. și M.C, însă în urma cercetărilor s-a stabilit că aceștia au fost doar complici la comiterea faptei, violatorul fiind altul.

Potrivit datelor oferite de anchetatori, după comiterea faptei, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2019, în jurul orei 1.00, polițiștii din Brăila au fost sesizați de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila. Aceștia au anunțat faptul că o femeie din municipiul Brăila s-a prezentat împreună cu fiica sa de 10 ani, pentru a fi consultată, susținând că minora a fost victima unei infracțiuni de viol. Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, în cursul zilei de 24 noiembrie, în jurul orei 18.30, în timp ce fetița se afla într-un cartier din oraș, ar fi fost acostată de doi bărbați necunoscuți și ademenită să meargă într-o locuință din Brăila. Aici, prin violență, ea ar fi fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu aceștia. “La scurt timp de la primirea sesizării, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au reușit să-i identifice și să-i depisteze pe cei doi tineri, cu vârste de 20 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptei, care au fost conduși la sediul Poliției. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de viol, fiind continuate cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

La scurt timp de la primirea sesizării, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au reușit să-i identifice și să-i depisteze pe cei doi tineri bănuiți inițial de comiterea faptei, adică a infracțiunii de viol, care au fost conduși la sediul Poliției și apoi arestați.

Totuși, la ședința din 16 ianuarie 2020, Judecătoria Brăila a dispus revocarea măsurii arestului preventiv luată față de inculpații C.C. D. și M.C. În schimb, a ajuns în spatele gratiilor inculpatul T.L., cel acuzat de comiterea infracțiunii de viol.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii