Mergi la conţinutul principal

Medicii de familie se instruiesc în urgenţe

Temele vor fi urgenţe cardiovasculare, urgenţe neurologice, resuscitarea, traumatologie. La fiecare modul vor participa grupe de maxim 20 medici, pentru că se vor face şi aplicaţii practice pe manechin. "Cursul de urgenţe medico-chirurgicale este de folos tuturor medicilor de familie, dar îndrăznesc să spun, este deosebit de important pentru medicii de familie cu cabinete în mediul rural. Pentru aceştia, distanţa de cel mai apropiat centru de primiri -urgenţe poate pune probleme importante", ne-a spus dr. Viorica Naumov, preşedintele SMMG/MF. Al doilea curs va avea loc în peroada 23-25 iunie. Este curs de pediatrie, la care vor participa medici de familie şi medici specialişti pediatri. Lectori sunt cadre universitare din Iaşi: prof. G.A Dimitriu, conf. dr. Cornelia Ursu, dr. Oana Daraba, dr. Lavinia Dimitriu. Cursul de pediatrie este organizat de SMMG/MF în colaborare cu Colegiul Medicilor Brăila.

"Deşi traversăm o perioadă instabilă şi tensionată, nu uităm că avem o profesie care implică o mare responsabilitate faţă de sănătatea şi viaţa oamenilor. Pentru a ne menţine la un nivel profesional înalt, în era informaticii şi a unei avalanşe de descoperiri medicale, trebuie să ne actualizăm permanent cunoştinţele", a spus dr. Naumov.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro