Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liviu Dragnea spune că, după sechestrele puse pe bunurile lui, trăiește din salariu

* fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, după ce a ieșit din sediul DNA, că trăiește din salariu, răspunzând unei întrebări privind sechestrul pe averea sa

 

Dragnea s-a prezentat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință prelungirea sechestrului în dosarul Tel Drum, în care are calitatea de inculpat.

"Cu atâtea sechestre, mai aveți din ce să trăiți?", l-a întrebat un reporter pe fostul lider PSD.

"Da, sigur, din salariu", a răspuns Dragnea, care a reușit cu greu să își facă loc printre susținătorii și contestatarii săi, aflați lângă sediul DNA.

De altfel, între cele două părți au izbucnit conflicte fizice. S-a aruncat inclusiv cu ouă și iaurt, din partea unor femei în vârstă, ținta fiind cunoscutul protestatar Ceaușescu, dar și un reporter și un fotograf.

De asemenea, un cameraman a fost lovit de un susținător al lui Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Dragnea este inculpat la DNA în dosarul Tel Drum pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți inculpați din dosarul "Tel Drum", pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, s-au instituit sechestru asigurator și poprire asiguratorie până la concurența sumei de 127.547.366 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".

Procurorii anticorupție au pus sechestru pe un teren - situat în municipiul Turnu Măgurele, cu suprafață de 2.913 mp și construcție aferentă acestuia; un apartament - tot în Turnu Măgurele, cu suprafața de 80 mp, două autoturisme - Skoda Superb și BMW X5 și conturi deținute de Liviu Dragnea.

De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 și 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în patru conturi bancare deținute de Liviu Dragnea, precum și asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terțe persoane. În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro și 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum și suma de 10.500 de lei datorată de organizația județeană Teleorman a unui partid.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii