Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoţii din locuinţe şi curţi pot fi ţinuţi la distanţă. Bătrânii au învăţat cum să se ferească

 poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii în locuri publice şi le-au oferit informaţii pentru siguranţa căminelor lor, vizate fiind în mod deosebit persoanele vârstnice • în primul rând, bătrânii nu trebuie să permită accesul în locuinţă unor necunoscuţi

 

Zile trecute, brăilenii, în special cei vârstnici, au primit sfaturi utile din partea poliţiştilor, tocmai pentru a învăţa cum să se ferească de hoţii din locuinţe.  Indivizii puşi pe furat găsesc tot felul de metode şi reuşesc să ajungă în casele oamenilor, de unde pleacă cu diverse bunuri sau sume de bani.

Activităţile preventive s-au desfăşurat miercuri şi joi, pe raza întregului judeţ, în cadrul evenimentului naţional “Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Miercuri, poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii în locuri publice şi le-au oferit informaţii şi recomandări pentru siguranţa căminelor lor, vizate fiind în mod deosebit persoanele vârstnice, mai vulnerabile la victimizare prin infracţiuni de furt. Oamenii legii i-au sfătuit pe cetăţeni, printre altele, să ţină uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunt acasă, să nu permită accesul în bloc persoanelor necunoscute, care sună la interfon, invocând diferite motive şi să nu ofere informaţii despre bunurile pe care le deţin. Pentru siguranţa locuinţei, oamenii au fost sfătuiţi să folosescă sisteme de alarmare sau supraveghere, acestea fiind extrem de utile mai ales atunci când o persoană lipseşte mai mult timp de acasă.

În cadrul activităţilor au fost distribuite pliante, iar în municipiul Brăila au fost expuse afişe la avizierele blocurilor.

 

Fără violenţă în familie!

Activităţile din ziua de joi au fost dedicate prevenirii violenţei domestice şi au vizat, în mod deosebit, doamnele şi domnişoarele, fiind derulate în spaţii publice şi în societăţi unde sunt angajate în special femei, adică fabrici de confecţii. Femeile au fost sfătuite să nu intre în conflict cu membrii familiei despre care ştiu că au un comportament violent, acesta fiind accentuat de consumul de alcool. S-a vorbit şi despre ordinul de protecţie, pe care o persoană care se simte în pericol îl poate cere în instanţă.

Poliţiştii au distribuit ghiduri pentru victimele violenţei în familie, realizate în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a violenţei în familie „Aripi Frânte”, prin acţiunile desfăşurate fiind popularizat şi numărului unic naţional pentru victimele violenţei în familie, 0800 500 333, linie telefonică gratuită înfiinţată în cadrul proiectului “Start – O viaţă de calitate în siguranţă”,  derulat de Departamentul pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi, din subordinea Ministerului Muncii.

Ultima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, cea de vineri, va fi dedicată siguranţei rutiere.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii