Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea continuă seria meciurilor de excepție în Europa

* în grupa D a EHF European League, formația brăileană a învins-o cu 29-27 pe Fleury Loiret Handball din Franța * “O victorie importantă care va conta în stabilirea ierarhiei finale în această grupă”, spune George Caranica * miercuri urmează meciul din Liga Florilor cu Gloria Bistrița, la Brașov, de la ora 13.15

 

După ce a eliminat două formații din țări cu mare tradiție în handbalul feminin, Tertnes Bergen din Norvegia și apoi pe tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, Viborg HKC, HC Dunărea Brăila a continuat seria evoluțiilor notabile din Europa. Trecând la un alt nivel, cel al grupelor EHF European League, formația brăileană a evoluat la fel de bine și a câștigat cu 29-27 partida cu Fleury Loiret Handball, echipă aflată pe locul al 5-lea în campionatul Franței. Și, din acest moment, HC Dunărea se poate gândi la ocuparea unuia dintre primele două locuri în grupa D. Evoluțiile foarte bune le permit handbalistelor echipei brăilene să spere la calificarea în faza următoare a competiției europene. Victoria din partida cu echipa franceză este rezultatul colaborării foarte bune dintre staff-ul administrativ, cel tehnic și jucătoare. Având, bineînțeles, sprijinul financiar al Consiliului Județean și al Primăriei Brăila. De altfel, președintele CJ, Francisk Chiriac, le-a încurajat din tribună la acest meci pe handbalistele pregătire de Neven Hrupec. Nu au lipsit de la această partidă nici cei care au organizat ireproșabil cel mai important eveniment sportiv al începutului de an, din Brăila, George Caranica și Marian Neta, președintele respectiv vicepreședintele clubului HC Dunărea.

“Mă bucur că debutul în grupa D a EHF European League s-a concretizat printr-o victorie și consider că aceasta poate fi de bun augur pentru ceea ce va fi în continuare. O victorie importantă care va conta în stabilirea ierarhiei finale în această grupă. Este un lucru pozitiv pentru Brăila că suntem în atenția mass-mediei europene și a iubitorilor de handbal din România și de pe continent. Felicit echipa, staff-ul tehnic pentru acest succes și pe cel organizatoric pentru modul în care și-a achitat sarcinile pentru ca acest eveniment sportiv să se desfășoare în condiții foarte bune. Greul însă abia de acum începe, urmează să întâlnim Kuban Krasnodar din Rusia și Siofok KC din Ungaria dar, dacă ne vom pregăti în continuare cu aceeași seriozitate, ne putem gândi și la o poziție bună în grupă. Mulțumim autorităților locale pentru sprijinul material și moral care face din HC Dunărea o forță în handbalul intern și în cel european”, ne-a declarat George Caranica, președintele clubului HC Dunărea Brăila.

 

Declarații la conferința de presă

Neven Hrupec: “În primul rând vreau să-mi felicit echipa pentru acest prim meci, am spart gheața la începutul competeției. Cred că toată lumea a fost mai nervoasă la începutul meciului, nu am alergat așa cum ne așteptam. Dar tot vreau să felicit echipa Fleury. Cred că a fost un meci important la acest nivel la care suntem, EHF Europa League. Am marcat 29 de goluri, însă am și primit multe goluri. Am avut un avans mare de 5-6 goluri, dar Fleury a recuperat imediat. Nu am avut potențialul de a juca la nivel înalt tot meciul. Am avut o adversară puternică. Trebuie să continuăm să ne pregătim pentru a juca la același nivel pe tot parcursul meciurilor”.

Marina Dmitrovic: “Am făcut un joc bun. Am stat bine la capitolul condiție fizică și asta s-a observat, dar putem face mai mult de atât. Trebuie să facem o analiză pentru a vedea greșelile și să le remediem. Dar în acest moment să ne bucurăm de victorie”.

Christophe Cassan: “Felicitări Brăilei. HC Dunărea a făcut un meci bun timp de 60 de minute. Dar sunt mulțumit de munca echipei pe care o antrenez și de felul în care s-a luptat. Diferența dintre echipe a fost aceea că Brăila are o echipă foarte mare și foarte puternică, iar noi suntem o formație de talie mică, valoric, în acest moment, dar repet că sunt mulțumit de meci chiar dacă am pierdut. Eu sunt mulțumit de atitudinea handbalistelor de la Fleury Loiret”.

Gabriela Moreschi: “Avem nevoie de mai multă concentrare în atac, să putem spera la mai mult. Am marcat goluri în momente importante, dar contraatacul lor cred că a fost cheia meciului”.

 

Urmează meciul din campionat cu Gloria Bistrița

HC Dunărea pleacă în această după-amiază la Brașov urmând ca miercuri, de la ora 13.15, să joace cu Gloria Bistrița, meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii Florilor.

După excluderea echipei Crișul Chișineu Criș din campionat, Federația Română de Handbal a refăcut clasamentul din Liga Florilor. Astfel că în acest moment HC Dunărea, cu 12 puncte, se află pe locul al 5-lea, iar Gloria Bistrița, cu 9 puncte, ocupă locul al 9-lea.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii