Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghe Chiru, foarte atent la ceea ce se întâmplă în curtea PNL Brăila

* președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, a făcut o analiză asupra celor mai recente evenimente importante petrecute în tabăra PNL * țărănistul a vorbit despre încercarea de excludere a lui Vasile Varga din partid, despre greșelile lui Cătălin Boboc, dar și despre speranțe privind noul lider liberal, Alexandru Popa

 

Președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, a asistat extrem de atent la mișcările din ultima perioadă petrecute în tabăra PNL-iștilor. Într-un interviu acordat, recent, redactorilor ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, acesta și-a expus câteva dintre concluziile sale în legătură cu tentativa de excludere a fostului deputat Vasile Varga din partid, despre ”greșelile” lui Cătălin Boboc (actual secretar de stat la ministerul Muncii), dar și despre șansele de a schimba lucrurile în bine pe care le are deputatul Alexandru Popa, noul lider al liberalilor brăileni. Plecând de la faptul că într-o altă discuție a afirmat ironic faptul că dacă Vasile Varga va fi exclus din partid, este dispus să îi ofere un loc în cadrul PNȚCD Brăila, Chiru a ținut să își exprime nemulțumirea asupra modului cum s-au raportat liberalii mai tineri vizavi de Varga, om cu state vechi în partid.

”Omul, indiferent de ce i-am spune noi, are niște ani. Trei decenii într-un partid! A avut rolul lui. Că l-au considerat unii într-un fel... și eu am spus. Uneori mi s-a părut că este malefic. Mai degrabă machiavelic, din punctul meu de vedere. Dar nu a dăunat. Pentru că machiavelismul ăsta în politica actuală și în asta locală, nu că a ținut de cald, a rezolvat situația. Iar el, spun că una peste alta, chiar dacă are o grămadă de adversari (...). Eu vorbesc de omul care a făcut politică și a luat decizii politice. S-a implicat în actul administrativ. A avut inițiative legislative cât a fost în Parlament. A susținut cauze. A făcut numiri. Unele mai bune, altele mai proaste. Știm cu toții care. Pentru astea nu cred că după atâția ani trebuia să fie dat afară. Nu știu. Se putea discuta... Eu știu că el e o nucă tare... Vasile Varga. Nu îl spargi. Dovadă e că nu s-a ales nimic. Doar un scandal și atât”, a declarat Chiru.

Liderul țărănist nu l-a uitat nici pe fostul președinte interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, față de care, deși consideră că nu trebuie exclus din partid, are o părere ceva mai proastă atunci când vine vorba despre decizii politice. Chiru a afirmat că din punctul său de vedere, Boboc se face ”vinovat 90%” pentru victoria lui Marian Dragomir la Primăria Brăila în 2016, precum și pentru mandatul actual al acestuia. Și asta, pentru că nu a dorit să negocieze cu posibili aliați, încurajând divizarea voturilor pe partea dreaptă a eșichierului politic.

”El nu și-a dat seama cât a putut greși! (...) De milă, de silă, după insistențe, s-a întâlnit și a discutat cu mine și cu Botea, rezultatul fiind evident. Dar la modul... așa de amorul artei, să spun. La modul ăsta a discutat. Și rezultatul s-a văzut. A fost unul dezastruos. A venit Dragomir. I-am spus atunci că aduce PSD-ul la putere și că nu o să îl mai dea nimeni jos 20 de ani. Păi, Dragomir are o vârstă, e tânăr. El mai poate demonstra. A venit într-un moment când se putea schimba optica la Brăila. Se putea schimba politica. După atâția ani, după 25 de ani, la Brăila se putea instala o guvernare locală de dreapta. Și din cauza lui Cătălin Boboc, în special - deci vina îi aparține 90% -, nu s-a întâmplat nimic. PSD-ul a câștigat en fanfare, făcându-și jocul liniștit! Cu marele aport al domnului secretar de stat. Ei! Au trecut patru ani. S-a confirmat. Și i-am spus că o să vină momentul acela când, la partid, nu o să îi răspundă nimeni la bună ziua. Pentru că așa se înâmplă când oamenii constată în timp că lucruri pe care le-ai făcut în urmă au adus prejudicii imense”, a declarat Chiru.

 

Speranțe de mai bine pentru Popa

Cât despre noul președinte al PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, liderul PNȚCD a afirmat că tinerețea acestuia reprezintă un mare atu, la fel cum este și ”sfatul primit de acasă”. Chiru nu s-a ferit să precizeze că nutrește speranțe că Popa va schimba ceva în bine pe scena politică din Brăila.

”El are, cum spuneam, tinerețea și aplombul tinereții. Nu ai ce să spui. În condițiile în care vârsta îi dă o stare efervescentă așa, o forță ca pentru vârsta lui... parțial, îl înțeleg. O să îl mai domolească situațiile. Și faptul că a trecut acum prin două rânduri de alegeri - alea în care a fost el ales și astea interne, o să îl mai calmeze. Sfatul de acasă, de la el de acolo, de unde a pornit e cel mai important. Mai important decât orice alt sfat. Și mizez pe chestiunea asta că va face lucruri bune. Se va domoli în sensul... actelor mai mult sau mai puțin justificate sau agreate. Așa se întâmplă de fiecare dată când ajungi într-o postură, ai de-a face cu oameni intrasigenți care nu acceptă nici vârsta. Pentru că ăia care au 60 de ani e greu să accepte o rocadă dintr-asta așa ușor. «Hai că te lăsăm pe tine!» Nu se putea! Clar! Iar din punctul ăsta de vedere, trebuia să se aștepte chiar la mai greu și mai rău. Încă nu a avut adversar pe măsură. Dar s-a descurcat, a ieșit din clinciul ăsta. Eu îi doresc să aibă succes. Pentru că orașul ăsta are nevoie de oameni capabili și cu energie pusă în slujba comunității”, a mai afirmat Chiru.

Liderul PNȚCD Brăila a dorit să vorbească și despre nevoia acută de schimbare a municipiului și județului nostru, amintind printre altele și despre proiectul podului suspendat peste Dunăre. Chiru a ținut să le mulțumească ”responsabililor” pentru acest proiect investițional, însă a punctat că nu este suficient, dacă nu se va schimba abordarea liderilor locali și nu se vor rezolva problemele de fond ale societății brăilene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii