Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expoziție de machete de nave fluviale și Ateliere de noduri marinărești la Muzeul Brăilei "Carol I"

* expoziția a fost prezentată de Costel Mândroiu, de la Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu", în prezența directorului interimar a Muzeului Brăilei "Carol I" și cu participarea copiilor de la "Micul Prinț" * expoziția va fi deschisă publicului până pe 8 august și cuprinde, printre altele, machete ale navelor de luptă care patrulează pe Dunăre * concomitent, la Centrul Diversității Culturale sunt organizate, periodic, Ateliere de noduri marinărești, prezentate de Costel Mândroiu

 

Expoziție inedită la muzeul brăilean, inaugurată săptămâna aceasta și prezentată de Costel Mândroiu, de la Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu" Brăila, în prezența directorului interimar al instituției, dr. Costin Croitoru, și a muzeografului Camelia Hristian, șef Serviciu Relații cu Publicul. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Brăilei "Carol I" - Centrul Diversității Culturale, în colaborare cu Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu", Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila. Expoziția, intitulată sugestiv "Machete de nave fluviale, panoplii, instalații, accesorii de punte, mijloace de salvare", este găzduită de Centrul Diversității Culturale din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I" (Piața Traian nr. 3) și va fi deschisă publicului până pe data de 8 august a.c.

La inaugurarea expoziției, au mai luat cuvântul conf. univ. dr. Costin Croitoru, manager interimar al Muzeului Brăilei "Carol I" și Camelia Hristian, șef Serviciu Relații cu Publicul. Au participat, de asemenea, copii de la Clubul de Șah "Micul Prinț" Brăila, condus de Iulian Preda, părinți și bunici, încântați toți de prezentarea făcută de Costel Mândoiu, acest "lup de mare" al Flotilei Fluviale, dar și de exponatele pe care, majoritatea dintre ei, le văzuseră pentru prima dată în viață.

Periodic, la Centrul Diversității Culturale din Piața Traian nr. 3 au loc și Ateliere de noduri marinărești, cu programare, susținute de același neobosit marinar militar Costel Mândroiu, de la Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu" Brăila. Tot la Centrul Diversității Culturale al Muzeului Brăilei "Carol I" vor fi organizate Programele culturale "Povești despre Brăila, muzică și cărți" și "Călătorii culturale".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii