Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două medalii de bronz pentru elevii brăileni la Olimpiada de Matematică

• David Constantin (clasa a V-a) şi Bogdan Popa (clasa a IX-a) sunt campionii Brăilei la matematică

 

O nouă ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică, noi medalii pentru elevii brăileni! La competiţia de anul acesta, desfăşurată în perioada 20-26 aprilie în judeţul Hunedoara, lotul judeţean al Brăilei a obţinut două medalii de bronz.

Prima medalie a fost câştigată de cel mai tânăr membru al lotului. Este vorba despre David Constantin, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, coordonat de prof. Gabriel Daniilescu. David a reuşit această performanţă la prima sa participare la o competiţie de asemenea anvergură. Olimpicul ne-a mărturisit că a avut ceva emoţii înainte de concurs, însă odată ce a primit subiectele a ştiut că va obţine un punctaj bun.

“A fost frumos să merg în alt oraş şi să vizitez alte obiective turistice. Mi-a plăcut şi competiţia, pentru că am avut ocazia să experimentez problemele de olimpiadă, care sunt mult mai grele. E un alt nivel. Matematica mi se pare mai frumoasă. Este o ştiinţă aproape perfectă. Vreau să continuu cu matematica şi voi mai participa la olimpiade. Îi mulţumesc profesorului Gabriel Daniilescu şi părinţilor mei pentru susţinere”, ne-a declarat acesta.

Medalia de bronz câştigată se adaugă palmaresului său care mai numără premii la diverse concursuri de matematică: “Lumina Math”, “Gazeta matematică”, “10 pentru 10”. De asemenea, el a obţinut anul acesta şi locul III la etapa judeţeană a olimpiadei de lingvistică.

David îi uimea pe cei din jur încă din primii ani ai copilăriei. La patru ani şi jumătate el ştia deja să citească cursiv, la clasa pregătitoare ştia tabla înmulţirii şi tot cam pe atunci a învăţat şi engleza, singur, cu ajutorul surselor potrivite de pe internet şi cu îndrumarea părinţilor. De asemenea, olimpicul se descurcă foarte bine la toate materiile de la şcoală, având numai medii de 10.

A treia oară a fost cu noroc pentru Bogdan Popa, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonat de prof. Nicolae Cătălin Stănică. La cea de-a treia participare la olimpiada naţională de matematică, Bogdan a câştigat o medalie de bronz, rezultat de care este foarte mândru.

“A fost foarte frumos. Faţă de alţi ani, concursul mi s-a părut un pic mai uşor. După probă ştiam că o să iau un punctaj destul de bun, dar nu ştiam exact ce medalie voi obţine. M-am bucurat mult când am văzut. Mi-am sunat imediat profesorul şi părinţii să le dau vestea. Voi continua cu matematica. Îmi place pentru că e o materie logică. Toată teoria nouă se construieşte pe ceea ce ai învăţat în trecut. Şi îmi place competiţia, pentru că îmi place să fiu mai bun şi vreau să fiu printre cei mai buni. Aş dori să îi mulţumesc, în primul rând, domnului profesor Cătălin Stănică, doamnei profesoare de matematică din şcoala generală Daniela Tilincă şi părinţilor pentru susţinere”, ne-a declarat Bogdan.

Adolescentul a avut un an şcolar plin, participând la diverse concursuri de matematică. (“Cristian S. Calude”, “Petru Moroşan”). Pe lângă cele trei olimpiade de matematică, Bogdan a participat în clasa a V-a şi a VI-a la olimpiada naţională de lingvistică, iar în a VII-a la chimie. Pe viitor ar vrea să se axeze şi pe  informatică.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii