Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două eleve din Brăila, ambasadori onorifici ai limbii franceze în România

• în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei, elevele Silvia Maria Budur şi Diana Nedelcu au fost premiate pentru rezultatele obţinute la olimpiada naţională de limba franceză

 

Olimpicii din Brăila la limba franceză au participat, pe 12 martie, la Palatul Cotroceni, la o festivitate de premiere organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei, eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României. Având în vedere rezultatele excelente obţinute la Olimpiada Naţională de Limba Franceză de anul trecut, Silvia Maria Budur şi Diana Nedelcu au fost răsplătite cu diplome onorifice de ambasadori ai limbii franceze în România, fiind felicitate de preşedintele Klaus Iohannis. Silvia este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonată de prof. Rosana Ivan, anul trecut ea câştigând premiul I la olimpiadă. Diana Nedelcu este fostă elevă a Şcolii Gimnaziale “Al. I. Cuza”, în prezent elevă în clasa a IX-a la Colegiul “Murgoci”, îndrumată de prof. Daniela Petre, iar la ediţia de anul trecut a competiţiei a câştigat premiul II. Alături de elevele olimpice, cele două profesoare au fost şi ele felicitate pentru sprijinul depus în obţinererea frumoaselor rezultate.

“Educaţia este un contributor primordial în construirea unei lumi incluzive, a păcii şi a dialogului paşnic între civilizaţii. Educaţia este, totodată, calea care le permite tinerilor să descopere valorile şi să-şi stabilească ţintele pentru a se forma profesional, civic sau politic. O astfel de abordare nu va întârzia să dea rezultate. Un exemplu elocvent în acest sens este prezenţa alături de noi a unor tineri remarcabili. Mă bucur să vă salut, dragi olimpici şi premianţi la concursurile naţionale şi internaţionale de limba franceză! Vă felicit pentru rezultate, pe voi, dar şi pe profesorii voştri, şi vă îndemn să continuaţi explorarea diversităţii culturale a umanităţi!”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului.

Celebrarea Zilei Internaţionale a Francofoniei – 2019 este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Grupului Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din Romania (GADIF) şi al Biroului Regional pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). La eveniment a participat Louise Mushikiwabo, Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii