Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul «Hoți de miliarde». Închisoare de peste 5 ani pentru al doilea inculpat

* recent, Judecătoria Brăila a dat sentința în cazul inculpatului Neculai V., acuzat de infracțiunile de furt calificat și punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat * inculpatul judecat într-un dosar separat a primit pedeapsa  de 5 ani și 2 luni închisoare, însă condamnarea nu este definitivă * partenerul său în comiterea infracțiunilor, Vasile B., a primit în decembrie pedeapsa de 2 ani, 4 luni și 1.376 zile închisoare * fapta a fost comisă în dimineața zilei de 15 aprilie 2019, când suspecții au furat importanta sumă de bani -  5 miliarde de lei vechi -  din mașina unui om de afaceri brăilean, parcată pe strada Miron Costin, din Brăila

 

 

 

 

Condamnare pentru cel de-al doilea “Hoț de miliarde”. În urmă cu puțin timp, Judecătoria Brăila a dat sentința în cazul inculpatului Neculai V., acuzat de infracțiunile de furt calificat și punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat. Bărbatul judecat într-un dosar separat a primit pedeapsa de 5 ani și 2 luni închisoare, însă sentința nu este definitivă. Al doilea “hoț de miliarde”, inculpatul  Vasile B., a primit în decembrie pedeapsa finală de 2 ani, 4 luni și 1.376 zile închisoare. Fapta a fost comisă în dimineața zilei de 15 aprilie 2019, când suspecții au furat o importantă sumă de bani -  5 miliarde de lei vechi -  din mașina unui om de afaceri brăilean, parcată pe strada Miron Costin, din Brăila.

Prezentăm în continuare soluția dispusă de Judecătoria Brăila, la ședința din data de 10 iunie, care a fost postată pe site-ul instanței. Soluția a fost deja atacată cu apel și dosarul urmează să ajungă la instanța superioară.

Condamnă pe inculpatul V. Neculai la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (faptă din 15.04.2019). Condamnă pe inculpatul V. Neculai la o pedeapsă 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat (faptă din 15.04.2019). Condamnă pe inculpatul V. Neculai la o pedeapsă 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Contopește cele trei pedepse urmând ca inculpatul V. Neculai să o execute pe cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din suma celorlalte două, în final 5 ani și 2 luni închisoare. Menține măsura controlului judiciar a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Deduce din durata pedepsei de 5 ani și 2 luni închisoare aplicată inculpatului V. Neculai, reținerea din 15.04.2019 și perioada arestului preventiv de la 16.04.2019 la 24.11.2020.

Admite în parte acțiunea civilă și va obliga pe inculpatul V. Neculai la plata către persoana vătămată SC Ximena Distribuție SRL Brăila a sumei de 260.186,3 lei reprezentând daune materiale, în solidar cu inculpatul B. Vasile, astfel cum acesta din urmă a fost obligat prin sentința penală din 17.07.2020 a Judecătoriei Brăila, definitivă prin decizia penală din 20.11.2020 a Curții de Apel Galați. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluția Judecătoriei Brăila.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, instanța superioară a dat condamnarea finală față de unul dintre inculpații din dosarul «Hoți de miliarde». În urma apelului formulat, inculpatul gălățean Vasile B. a beneficiat de o reducere a pedepsei, însă nu a reușit să scape de închisoare. Acesta a primit pedeapsa de 2 ani, 4 luni și 1.376 zile închisoare, după cum se arată pe site-ul Curții de Apel Galați. Cel de-al doilea inculpat, acuzat de același furt de miliarde, a fost judecat într-un dosar separat aflat pe rolul Judecătoriei Brăila.

 

Cum au dispărut miliardele dintr-un autoturism

După cum v-am informat, furtul de miliarde a fost comis în dimineața zilei de 15 aprilie 2019, când suspecții au venit la locul faptei cu o mașină care figura ca fiind furată în Timișoara. După cum au stabilit anchetatorii, indivizii au furat banii din mașina unui om de afaceri brăilean, parcată pe strada Miron Costin, din Brăila. Patronul firmei “Ximena”, Jan Sterescu, a rămas fără încasările de peste weekend. În numai câteva minte, o jumătate de milion de lei a dispărut la foc automat, dintr-un autoturism “Volkswagen Touareg” aflat pe strada din cartierul Lacu Dulce. Luneta mașinii a fost spartă, se pare cu tocul unui pistol neletal, trei cartușe fiind găsite la fața locului. Afaceristul tocmai pusese banii în mașină, apoi a revenit la firmă pentru puțin timp, însă a auzit alarma mașinii. Când a revenit, luneta era spartă, iar banii de negăsit. Păgubitul a sunat imediat la numărul de urgență 112, polițiștii mergând la fața locului pentru cercetări. În aceeași zi în care a fost comisă fapta din Brăila, la scurt timp, cei doi inculpați au fost depistați pe raza municipiului Galați.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila i-au trimis în judecată pe cei doi gălățeni acuzați că au furat banii afaceristului care are o firmă de distribuție țigări și cafea. După ce au luat imensa sumă de bani de la administratorul SC “Ximena Distributie” SRL Brăila, hoții au ajuns în spatele gratiilor.

Dosarul în care cei doi gălățeni au fost judecați pentru infracțiunile de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, a fost înregistrat pe rolul instanței, în luna mai 2019. Unul dintre acuzați, inculpatul Neculai V., a reușit în noiembrie să scape de arestul preventiv, el fiind pus sub control judiciar.

Inculpatul a fost pus atunci în libertate, însă acum a primit o condamnare la o pedeapsă cu închisoarea. Rămâne de văzut care va fi sentința finală aplicată de instanța superioară.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii