Mergi la conţinutul principal

Digitalizarea procesului didactic prin proiecte europene, la Liceul cu Program Sportiv

* în perioada 11-15 octombrie 2021 a avut loc cea de-a doua mobilitate în cadrul acestui proiect ce reunește parteneri din Turcia, Serbia, Italia, România și Grecia * în cele cinci zile ale mobilității, profesorii brăileni de la Liceul cu Program Sporitv implicați în proiect au participat la workshopuri legate de metode și tehnici de combatere a adicției în mediul on-line

 

Liceul cu Program Sportiv din Brăila se evidențiază, din nou, în palmaresul colaborărilor europene prin participarea la proiectul de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interșcolar Erasmus+, nr. de referință 2020-10-01 -TR01-KA229-09C0189F “Together to a better technology”. În proiect sunt implicate echipaje din Turcia, Serbia, Italia și Grecia, iar managerul proiectului este Liliana Canciu, profesor de geografie în cadrul liceului.

Proiectul vizează utilizarea conștientă a tehnologiei și a internetului, în special în contextul pandemic pe care îl traversăm, în perioada 11-15 octombrie 2021 având loc cea de-a doua mobilitate în cadrul acestui proiect, în Grecia, la Acharnes, 5th GEL ( Lykeio) Acharnon Agia Anna, din Atena. Din echipajul Liceului cu Program Sportiv au făcut parte următorii profesori: Adina Oancea - profesor de limba engleză, Oana Mirică - profesor de muzică, Veronica Bănică - profesor de limba și literatura română, Elisabeta Gheorghe - profesor de limba franceză și Camelia Gheorghișor - profesor de limba și literatura română.

În cele cinci zile ale mobilității, profesorii brăileni au participat la workshopuri legate de metode și tehnici de combatere a adicției în mediul on-line. Astfel, s-a discutat despre efectele produse de dependența de digital, despre metodele interactive de combatere a cauzelor dependenței de internet, despre simptomele produse de acest diagnostic și nu în ultimul rând despre metodele de terapie ale acestei maladii tehnologice globale. De asemenea, echipajul Liceului cu Program Sportiv a luat contact cu elemente de interculturalitate prin activitățile propuse de școala gazdă, al cărei director este Antonios Michailidis, mai exact de membrii proiectului al cărui coordonator este Giorgos Anthimopoulos.

În acest sens, s-a creat și o pagină de Instagram TB Technology@erasmus_tb_technology2020, unde sunt derulate imagini importante din activitățile realizate de fiecare din țările participante (Turcia, Serbia, Italia, România și Grecia).

Proiectul ErasmusÂ+ aflat în derulare permite cadrelor didactice să învețe mijloace moderne de învățământ și să cunoască tehnologii adecvate derulării procesului de predare-învățare-evaluare în context european, tehnologii necesare în condițiile actuale.

Întâlnirea s-a finalizat cu primirea certificatelor de participare, urmând ca în luna februarie 2022 țările participante (Turcia, Serbia, Italia, Grecia) să se reunească în România, la Liceul cu Program Sportiv – Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro