Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO Copil salvat de la inec de un angajat al Penitenciarului Brăila

* Valentin Ganea, ofițer Managementul Situațiilor de Urgență în cadrul Penitenciarului Brăila, a ales să intervină în timpul liber, fără ezitare, pentru salvarea unui copil aflat în pericol de înec * aflat pe malul Dunării, acesta a depus tot efortul pentru a resuscita și, ulterior, a menține copilul în viaţă, până la sosirea echipajelor medicale

 

 

 

Un angajat al Penitenciarului Brăila a salvat de la inec un copil, aplicând manevre de resuscitare, până la sosirea echipajului medical. Salvatorul se afla în timpul liber şi era pe malul Dunării. A văzut că un copil are nevoie de ajutor şi a intervenit prompt. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Galaţi, în zona Cotului Pisicii, o fetiţă de 1 an şi 6 luni căzând din barca în care se afla cu părinţii. A fost scoasă din apă de câţiva înotători. „Curaj si devotament, nu doar în timpul serviciului, dar și dincolo de uniformă. Inspectorul de politie penitenciară Valentin Ganea este colegul nostru din cadrul Penitenciarului Brăila, care, aflat în timpul liber, a depus tot efortul pentru a resuscita și, ulterior, a menține în viata, până la sosirea echipajelor medicale, un copil aflat în pericol de înec. Felicitări colegului nostru pentru intervenția promptă! Polițistul de penitenciare este angajat al Penitenciarului Braila din anul 2017, încadrat pe postul de ofițer MSU (Managementul Situațiilor de Urgență)”, a precizat Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

Inspectorul de poliție penitenciară Valentin Ganea, ofițer Managementul Situațiilor de Urgență în cadrul Penitenciarului Brăila, a ales să intervină, în timpul liber, fără ezitare, pentru salvarea unui copil aflat în pericol de înec. „Se anunța a fi o zi liniștită, undeva pe malul Dunării, într-un binemeritat week-end la care toți eroii din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională aspiră. Aceeași liniște se putea transforma, însă, într-o tragedie, fără acțiunea promptă a colegului nostru. Până la sosirea echipajului SMURD, Valentin a acordat primul ajutor. A rămas la fața locului și a sprijinit continuarea manevrelor de resuscitare. Îți mulțumim, Valentin! Ești un exemplu pentru noi!”, este mesajul transmis de reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

 

 

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii