Mergi la conţinutul principal

Concurs National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica "± Poezie"

La Scoala "Ion Creanga" s-a desfasurat in week-end Concursul National Interdisciplinar de Limba Romana si Matematica, destinat elevilor din clasele a V-a si a VI-a. La clasa a V-a au participat 285 de elevi din 334 inscrisi, iar la clasa a VI-a au participat 226 din 260 inscrisi. Contestatii s-au putut face ieri, intre orele 8.00 - 16.00, tot la Scoala "Ion Creanga", insa nu a fost depusa nici una.
Premiantii clasei a V-a sint elevii: Miruna Danaila si Andreea Capbun de la Colegiul National "Balcescu", care au luat locul I, Stefania Siminoi de la "Mihu Dragomir" si Camelia Bajenica de la Colegiul National "Murgoci" care s-au situat pe locul II, iar Claudia Satnoianu de la Scoala "Mihai Viteazul" si Ana Diaconu de la Liceul de Arta au obtinut locul III.
La clasa a VI-a, pe primele locuri au fost: Maria Nicoleta Marghelu de la Scoala "Sf Andrei" si Dana Ilie de la Scoala "Fanus Neagu" - premiul I, premiul II l-au luat Diana Gheorghe de la Scoala "Aurel Vlaicu" si Alexandra Nicolae de la "Fanus Neagu", iar premiul III l-au primit Paul Ghetu de la Scoala "Mihai Eminescu" si Radu Cristian Constantin de la Scoala Chiscani. Lotul pentru faza nationala este format din: Miruna Danaila si Andreea Capbun, din clasa a V-a si Mariana Nicoleta Marghelu si Dana Ilie de la clasa a VI-a.
Concursul se adreseaza elevilor din clasele a V-a si a VI-a pasionati atit de limba romana, cit si de matematica si are doua etape, cea judeteana, care tocmai s-a desfasurat, si cea nationala care se va organiza in perioada 4- 6 mai la Resita. Concurentii primesc un subiect de limba romana si unul de matematica si au la dispozitie cite o ora pentru fiecare proba. Itemii au inclus exercitii de logica, perspicacitate, rezolvarea de probleme care implica utilizarea competentelor specifice fiecarei discipline de concurs, pentru fiecare clasa participanta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu