Mergi la conţinutul principal

Campania «Un Înger de Crăciun», izvor de bucurie pentru 160 de copii. Serbarea va avea loc mâine, la Lyra

• “testul final” ne aduce mari emoţii, căci cei care ne vor “nota” sunt cei mici, iar bucuria de pe chipurile lor va fi “unitatea de măsură” pentru succesul evenimentului • şi în cadrul acestei ediţii, am întâlnit oameni faini, dornici să-şi ajute aproapele din pură bunătate • fără ei, nu am fi reuşit să acoperim dorinţele a peste 160 de copii mai puţin norocoşi

 

Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru marele eveniment din cadrul campaniei “Un Înger de Crăciun”, ediţia a II-a. Mâine, începând cu ora 14.00, Moş Crăciun va sosi la Palatul Lyra pentru a împărţi cadourile celor peste 160 de copii mai puţin norocoşi. După un scurt program artistic susţinut de un grup de colindători ai Liceului de Arte “Hariclea Darclee” şi al dansatorilor de la “LiL Motion”, bătrânelul simpatic va chema, pe rând, fiecare copil pentru a-i oferi daruri din sacul său mare.

Săptămâna trecută a fost cea în care “îngerii” au adus cadourile la sediul redacţiei. Unele sunt mai mari, altele mai mici, în funcţie de dorinţele micuţului autor al scrisorii, dar, din ceea ce ne-au spus şi “ajutoarele” Moşului, nicio dorinţă nu a rămas neacoperită. În cadrul acestei ediţii, ca şi-n prima de anul trecut, am cunoscut oameni frumoşi şi generoşi care, atunci când au mers la cumpărături, au ales cele mai frumoase cadouri ca pentru propriii copii. Pe lângă zecile de brăileni simpli, dar pe care bunătatea i-a pus pe harta noastră, mai trebuie să amintim de gesturile extraordinare făcute de sindicaliştii de la Penitenciarul “Tichileşti”. Într-una din zilele săptămânii trecute, în redacţie a fost “avalanşă” de daruri, iar pe scările ce duc până la etajul al doilea era o mică “armată” de oameni ce cărau cutiile. Peste 30 de copii vor avea un Crăciun mai frumos, datorită implicării vicepreşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare (SNPP) - Filiala Tichileşti, Cristian Tudorache, care a reuşit să mobilizeze 40 de colegi de uniformă. Apoi, trebuie să mulţumim Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru că, pe lângă misiunile specifice, anul acesta şi-a luat angajamentul să salveze şi Crăciunul copiilor mai puţin norocoşi. Astfel, mai mulţi pompieri gălăţeni au oferit zeci de pungi cu jucării şi dulciuri. Produsele au fost folosite pentru suplimentarea mai multor cadouri. Inclusiv o grădiniţă din municipiu ne-a fost alături: o doamnă educatoare de la grupa Albinuţelor ne-a adus la redacţie mai multe dulciuri şi jucării ce ne-au fost, de asemenea, extrem de folositoare. Tot în campanie s-au implicat şi elevii voluntari din cadrul SNAC ai Colegiului Economic “Ion Ghica”, alături de profesorii coordonatori. Aceştia au donat alimente neperisabile.

Nu în ultimul rând, am dori să-i menţionăm pe acei “îngeri” care, deşi nu au mai primit nicio scrisoare pentru că acestea se epuizaseră, au contribuit totuşi la campanie: au cumpărat multe jucării de fetiţe şi băieţi, haine, încălţăminte şi ghete. Iar ultima faptă bună venită din partea unui colectiv a fost cea a Corpului Experţilor Contabili şi Contribuabililor Autorizaţi - filiala Brăila. Le mulţumim pentru multele pungi cu dulciuri!

Pentru că nimic din ce-i frumos nu se obţine uşor, într-adevăr, am avut parte şi de momente mai puţin plăcute, cum ar fi cele în care unele persoane au adus lucruri folosite ori care şi-au asumat rolul de “înger”, după care au anunţat că nu se mai pot implica din diverse motive, în ultima clipă. Dar, din nou, cu ajutorul oamenilor frumoşi am trecut peste acest impas, fiind redistribuite scrisorile, iar Crăciunul acelor copii salvat. Din donaţiile primite la sediul redacţiei şi în contul Asociaţiei “Pentru Adevăr”, am completat cadourile mai mici. Spre exemplu, acolo unde un copil a cerut doar o jucărie, acesta va găsi în pachet şi haine de iarnă, ghete şi dulciuri, dar am reuşit şi să înlocuim hainele şi încălţămintea second-hand, deoarece Moş Crăciun vine cu lucruri noi...Pe ultima sută de metri, în cursul zilei de ieri, PNL a mai donat încă 1.500 lei, pe lângă cei 2.000 lei donaţi săptămâna trecută.

Aşadar, vă reamintim că mâine este o zi mare pentru noi şi, totodată, “testul final”: peste 160 de copii vor primi cadourile mult visate, la Palatul Lyra, începând cu ora 14.00. Bucuria de pe chipurile celor mici va fi “unitatea de măsură” pe care noi o vom folosi pentru a afla cât de mare a fost succesul celei de-a doua ediţii a campaniei “Un Înger de Crăciun”.

Ţinem să mulţumim sponsorilor, puţini ce-i drept, dar al căror gest ne-a fost de mare ajutor: Consiliului Judeţean şi Palatului “Lyra” pentru găzduire, “Lumea Basmelor” pentru costume, “Haka Print” pentru minunatele diplome oferite “îngerilor” şi pentru etichetele cadourilor, Primăriei Oraşului Ianca pentru sonorizare, Teatrului “Maria Filotti” pentru că ne ajută să oferim confortul cuvenit lui Moş Crăciun. Nu în ultimul rând, le mulţumim anticipat tinerilor voluntari care vor avea grijă, alături de noi, ca evenimentul să fie fără cusur.

Pentru “îngerii” care nu pot fi prezenţi în sală, mâine, vă promitem că vă vom relata pe larg cele întâmplate într-o ediţie viitoare a cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu