Mergi la conţinutul principal

Brăilenii, încântaţi de concertul coral grecesc

Concertul a fost deschis de corul grecesc, după care a avut câteva intervenţii cvartetul "Lyra", care a interpretat creaţii ale compozitorilor: Mozart, Arthur Rubinstein, Bizet, Grieg, Kreisler. Corul Municipal al Conservatorului Alexandreios din Giannitsa a cântat Troparul Cincizecimii, un Cântec insular şi alte melodii compuse de: Loizos, Hatzinasios şi Kougioumtzdis. La final, spre surpriza spectatorilor, corul "Trison" dirijat de Maricica şi Ştefan Lupu a cântat două melodii în limba greacă, alături de corul din Grecia.
Amfitrionul evenimentului a fost dr. Nicu Teodorescu, care a punctat în alocuţiunea sa legăturile Brăilei cu etnia greacă de-a lungul timpului. De asemenea, a amintit şi numele unor greci celebri care au contribuit la ridicarea economică a oraşului. Au mai susţinut alocuţiuni în plen preşedintele Comunităţii Elene din Brăila, Haralambie Caravia, subprefectul Veronica Macri, preşedintele Filarmonicii din Giannitsa, Gheorghios Donitsios. La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Comunităţii Elene din Budapesta, Vasilios Pamathopoulos, preşedintele Comunităţii Elene din Galaţi, Rodopia Zamfiropol, şi preşedintele Comunităţii Elene din Izvoarele, judeţul Tulcea, Silvia Dascălu.
Acesta a fost unul dintre concertele pe care le susţine Corul Municipal din Giannitsa în cadrul unui miniturneu în România, care mai include oraşele Tulcea, Constanţa şi Bucureşti. Deplasarea este susţinută financiar de Piraeus Bank.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, Instituţia Publică de Spectacole "Lyra", Comunitatea Elenă, în colaborare cu Societatea Filarmonică "Lyra" şi Muzeul Brăilei - Centrul Diversităţii Culturale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro