Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileni amendați pentru că fumau în parcurile de joacă pentru copii

* cinci sancțiuni au fost aplicate în ultima săptămână * și cei care murdăresc băncile sau instalațiile de joacă sunt luați în colimator de Poliția Locală

 

 

 

Parcurile de joacă recent modernizate de pe raza municipiului Brăila au nevoie de o protecție continuă din partea forțelor de ordine, din cauza atitudinii unor brăileni lipsiți de cei șapte ani de acasă, care aruncă gunoaie pe jos, murdăresc băncile și instalațiile de joacă, sau fumează în preajma copiilor, ignorând interdicțiile existente. Poliția Locală aplică periodic sancțiuni celor prinși asupra faptului, însă civilizația pare în continuare greu de instaurat la Brăila. În ultima săptămână, a fost amendat cu 500 de lei un adolescent în vârstă de 16 ani care se urcase cu picioarele pe o bancă din parcul de joacă de pe strada Decebal.

În ceea ce-i privește pe fumătorii care nu se pot abține cât timp se află în incinta parcurilor pentru copii, au fost aplicate cinci sancțiuni. ”Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

Exemplificăm: J. R., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat pe str. Bărăganului; N. C., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat pe Aleea Cocorilor; L. J. P. I., în vârstă de 16 ani, din mun. Galați – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistată fumând în incinta părculețului de joacă situat lângă stația de tramvai Polivalentă”, a informat Biroul de Presă al Poliției Locale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii