Mergi la conţinutul principal

Brăilean judecat pentru că a înşelat o bancă

Un brăilean în vârstă de 39 de ani a fost deferit instanţei de judecată pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce a luat un credit de la bancă, folosindu-se de acte false. Ciprian N. a dispărut fără urmă imediat după comiterea faptei, fără ca anchetatorii să reuşească să-l audieze.
În ziua de 20 noiembrie 2007, bărbatul s-a prezentat la o sucursală BRD pentru a solicita obţinerea unui credit de nevoi personale în sumă de 12.000 lei. Cu această ocazie i-a prezentat funcţionarei o serie de documente, printre care o adeverinţă de venit şi o copie de pe un carnet de muncă, în baza cărora i s-a acordat ulterior împrumutul. Întrucât nu a rambursat ratele lunare, dosarul său a fost reverificat şi s-a descoperit astfel că el nu fusese angajatul societăţii ce figura că i-ar fi eliberat adeverinţa, iar carnetul de muncă nu exista în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă. Anchetatorii l-au audiat pe administratorul firmei în cauză, iar acesta a declarat nu numai că Ciprian N. nu a fost vreodată angajatul său, ci că nici măcar nu cunoaşte vreo persoană cu acest nume. Învinuitul nu a putut fi găsit pentru a fi audiat, deşi au fost efectuate numeroase activităţi de căutare. Pe parcursul cercetărilor a fost identificat un martor, care le-a explicat poliţiştilor că, în cursul anului 2007, s-a întâlnit întâmplător cu învinuitul şi a fost de acord cu solicitarea acestuia de a-i face mutaţie la domiciliul său, motivând că are nevoie să-şi scoată paşaport pentru a pleca în Grecia. Din declaraţia martorului a rezultat că bărbatul nu a locuit efectiv niciodată la adresa menţionată în cartea de identitate şi nici nu a mai ţinut legătura cu proprietarul imobilului.
În dosar a fost întocmit un raport de expertiză grafoscopică, ce a stabilit că scrisul din documentele aflate la dosarul de credit este, într-adevăr, a lui Ciprian N., dar că ştampila nu este a societăţii de numele căreia s-a folosit. Având în vedere că cercetările nu au condus la identificarea persoanelor ce au falsificat actele depuse la dosar, cauza urmează a fi disjunsă pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro