Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, ore întregi pe întuneric!

* zeci de mii de brăileni au rămas, luni, pe întuneric din cauza unei pene de curent care a afectat mai multe zone din oraș * defecțiunea a durat cam două ore, până spre miezul nopții * se pare că a fost vorba o suprasarcină din cauza căldurii * probleme au fost însă și în timpul zilei

 

Municipiul Brăila a rămas, luni, pe întuneric mai bine de două ore, după ce o pană majoră de curent a afectat mai multe cartiere din oraș. Este vorba despre zonele Calea Călărașilor, Strada Griviței, Buzăului și cartierele Obor și Hipodrom, fiind afectați, în total, 20.000 de consumatori. Se pare că a fost vorba despre o suprasarcină a întregii rețelei, după cum a explicat directorul Electrica Brăila, o defecțiune pe care acesta spune că a remediat-o definitiv. Cauza? ” A fost o defecțiune majoră. S-a remediat. S-au realimentat consumatorii. Toți sunt realimentați la acest moment(...) Noi am izolat defectul, am remediat, am realimentat consumatorii și remediem defectele în stare definitivă. Sunt instalații. Ca orice instalație oricând poate apărea un defect. Sperăm să nu mai apară! O cauză este suprasarcina, ținând cont de căldura care a fost ieri ( n.r. - luni, 2 august a.c. ) ”, a declarat directorul Electrica Brăila, Ștefan Rădulescu.

Defecțiunea a fost semnalată în jurul în jurul orei 21.30 și s-a remediat complet abia după 2 ore. Între timp, brăilenii ieșiți la plimbare s-au reîntors acasă cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile, pentru că era beznă.  Singurele lumini de pe Calea Călărașilor erau de la farurile autoturismelor aflate în trafic, dar și de la câteva bănci care aveau firmele luminoase. Întunericul a îngreunat nu doar simpla deplasare a pietonilor pe trotuar ci și traversarea șoselelor, pe trecerile amenajate, brăilenii semnalizând intenția cu ajutorul luminilor de la telefoane.

Degringoladă a fost și la achitarea notelor de plată la terase și restaurante, unde clienților li s-au refuzat plățile cu cardurile din cauza POS-urilor, care nu au mai funcționat. Probleme au fost însă și la bancomate, care la rândul lor nu au mai fost disponibile din cauza penei de curent.

Din păcate, astfel de defecțiuni au fost semnalate și în cursul zilei, nu doar noaptea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii