Mergi la conţinutul principal

Brăila, ajutată cu documentaţie pentru construcţia unui spital

Brăila figurează pe lista celor 19 judeţe din ţară cărora Ministerul Sănătăţii le pune la dispoziţie documente în valoare de 40.000.000 lei, necesare pentru demararea construcţiei unui spital judeţean. Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a cerut autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa -Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Serverin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olţ Prahova, Neamţ, Sibiu, Suceava să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construcţiei de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc. "Vrem să sprijinim autorităţile locale care doresc să se implice în sistemul sanitar. Este păcat să pierdem materialele realizate în perioada în care ministerul avea ca obiectiv construirea de spitale judeţene de urgenţă. Autorităţile locale pot valorifica documentele dacă doresc să construiască unităţi sanitare prin proiecte de parteneriat public-privat sau din fonduri disponibile la nivelul autorităţilor. Vom pune la dispoziţie, gratuit, documentele de care au nevoie", a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie autorităţilor locale studii de prefezabilitate pentru spitale judeţene de urgenţă, studii de fezabilitate, ghid cu directive arhitecturale şi inginereşti necesare construirii unui spital judeţean de urgenţă, Proiect Tehnic Master pentru Proiect Tehnic Spital Judeţean de Urgenţă, avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice şi Locuinţe, avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro