Mergi la conţinutul principal

Brăileancă hărțuită de un grup de persoane necunoscute. Femeia susține că primește amenințări cu moartea

* într-o sesizare transmisă redacției, femeia de 35 de ani a explicat că este hărțuită și amenințată cu moartea pe stradă, de diferite persoane, încă din luna februarie, ceea ce îi provoacă teamă * brăileanca Alina C. susține că locuiește în cartier Hipodrom și lucrează la o farmacie din cartier Viziru, însă cei care o acostează pe stradă îi spun că este prostituată sau că este nebună * femeia crede că totul i se trage de la o discuție pe Facebook cu o persoană, despre care crede că ar avea legătură cu vreun grup infracțional * plângerea femeii este înregistrată la Poliție și se fac cercetări

 

Femeie hărțuită și amenințată cu moartea, de indivizi necunoscuți! Este vorba despre brăileanca Alina C., de 35 de ani, care spune că lucrează la o farmacie din cartier Viziru și că a ajuns să se teamă pentru propria viață, fiind amenințată în timp ce merge la serviciu. Chiar și acasă, atunci când este singură, brăileanca spune că primește vorbe grele de la fiul unei vecine. Ea spune că totul ar fi început după o conversație pe Facebook cu un bărbat care ar avea legătură cu anumite grupări de proxeneți. Femeia a lăsat sesizare la redacția cotidianului nostru, dar a făcut plângere și la Poliție, însă susține că nu este luată în serios.

Totuși, de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila ni s-a transmis faptul că brăileanca a făcut plângere la începutul lunii aprilie și polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de hărțuire.

 

 

“Mi-e greu să îmi cresc copilul, să-mi îngrijesc familia!”

În reclamația transmisă redacției, brăileanca a trecut numele și adresa de domiciliu, de pe strada Pietății, spunând că este victima unei hărțuiri din luna februarie 2022. Femeia susține că la această denigrare, poliția nu a luat atitudine. “Zilnic, trăiesc o cursă contracronometru, îmi este dificil să ajung la locul de muncă și să rezist opt ore în stres. Totul se datorează unei vechi conversații pe Facebook cu o persoană pe nume M. Ion. Am gardieni, sunt efectiv păzită. Simt nevoia să destăinui momentele grele prin care trec.  Zilnic aud cuvinte de genul «Te omor!», «E o panaramă», «Se prostituează!». Denigrarea este masivă și puternică din partea multor persoane, mai ales de etnie romă. Mi-e greu să îmi cresc copilul, să-mi îngrijesc familia, am ajuns să cer ajutor psihologic. Nu vreau decât liniște! Colegii de muncă văd tot ce se întâmplă, dar le este frică să vorbească. Zilnic, locul de muncă este păzit de cetățenii de etnie romă. Lucrez la farmacia “Myosotis” din Viziru, capătul lui 4. Acasă, în Hipodrom, când ajung, văd mulți cetățeni de etnie romă la piață, lângă tarabe. Îmi este frică să ajung de la serviciu până la mașină, la ora 21.00, când plec. Am mers cu filmări și poze la sediul poliției, dar au tratat totul cu indiferență, chiar au pierdut dosarul într-o zi”, a scris femeia în sesizarea adresată redacției.

Brăileanca mai spune că are probleme și acasă, întrucât atunci când este singură, după ce pleacă soțul la serviciu, vecinul de la etajul 4, băiatul unei doamne, începe să strige cuvinte urâte. “Când am depus plângere la poliție, un cetățean mergea pe aleea din fața blocului și striga «E handicapată

Nu vor decât să mă hărțuiască, să mă denigreze, să-mi pierd credibilitatea.

Vor să îmi distrugă familia! Sunt urmărită de 4 luni, sunt vulnerabilă în fața atâtor persoane. Merg pe lângă mine și discută de “pești” și toate manevrele lor de denigrare. Îmi aruncă cuvinte de genul “Te bat!”, “Te omor!”. Bănuiesc că în spatele acelei persoane cu care am comunicat s-a ascuns o rețea de persoane proxenete. Sunt o victimă umilită, denigrată, mai povestește femeia.

Am cerut date despre acest caz la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila. Ni s-a transmis faptul că, la data de 1 aprilie 2022, la sediul Poliției Municipiului Brăila s-a prezentat o femeie, în vârstă de 35 de ani, din Brăila. Aceasta a sesizat faptul că, începând cu luna februarie și până în prezent, ar fi fost hărțuită constant de un grup de persoane necunoscute. De asemenea, aceasta a sesizat că ar fi fost urmărită de o persoană din grupul de necunoscuți, de la locul de muncă și până la domiciliu.

În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro