Mergi la conţinutul principal

Boc pune condiţii pentru o dezbatere cu Ponta pe teme economice

Voinescu acuză USL, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri, că a refuzat o dezbatere, chiar şi polemică, pe marginea programului economic lansat de opoziţie, preferând să răspundă comentariilor lui Adriean Videanu cu insulte. "Comentariilor pe marginea programului lor li s-a răspuns cu atacuri la persoană, mai toate calomnioase. Întrebărilor legitime privitoare la sustenabilitatea măsurilor de reducere a fiscalităţii li s-a răspuns cu aroganţă, într-un limbaj suburban. De mai multă vreme, liderii alianţei socialiste folosesc invectiva şi tertipurile propagandei de tip stalinist. Domnul Ponta, în mod obişnuit, îi face pe cei care obiectează la lucrurile pe care le spune, proşti, hoţi, îi trimite la închisoare fiind astfel un demn continuator al vadimismului pe scena politico-mediatică a României", a declarat deputatul PDL.

În aceste condiţii, Emil Boc nu este dispus să accepte inivitaţia lui Victor Ponta decât dacă, în prealabil, acesta dă răspunsuri concrete la întrebările puse de Adriean Videanu şi se angajează să renunţe la proferarea de insulte la adresa preopinenţilor. "După ce domnul Ponta va dezbate cu domnul Videanu chestiunea sustenabilităţii şi a coerenţei demersurilor propuse de USL, după ce socialiştii vor abandona vadimismul agresiv în exprimare, domnul Emil Boc ar putea accepta o discuţie publică cu domnul Ponta pe teme economice. Domnul Boc nu a avut niciodată vreo problemă în a explica oricui şi în orice context măsurile economice luate de guvernul său. Le poate explica şi domnului Ponta", a afirmat Sever Voinescu.

Există şi o a treia condiţie care, de data aceasta, îi vizează pe liberali, anume aceştia să precizeze care sunt elementele de liberalism conţinute de către programul economic al USL. "Liberalii nu se prea văd în această alianţă, după cum nu se prea văd nici în acest program. Probabil că răpit de propriul vis prezidenţial, domnul Antonescu a uitat să ceară mai marilor săi aliaţi să strecoare şi ceva liberalism în programul lor", a motivat Voinescu necesitatea acestei explicaţii prealabile. De altfel, pedelistul a apreciat ca evidentă "diluarea" PNL în PSD şi prin faptul că agenda politică a USL, adoptată odată cu constituirea acestei alianţe, conţinute de 19 termenii de "social" sau "social-democrat", în timp ce "liberalism" şi derivatele sale nu apar nici măcar o singură dată.

"În speranţa că domnul Ponta a ştiut ce face când a lansat această propunere domnului Emil Boc şi că nu va relua jocul penibil făcut ca purtător de cuvânt al domnului Mircea Geoană în campania prezidenţială din 2009, când s-a jucat cu noi de-a uite dezbaterea, nu-i dezbaterea, noi rămânem pe recepţie", a adăugat Sever Voinescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a adresat lui Emil Boc o invitaţie la o dezbatere publică pe teme economice, la care să participe doar el şi premierul, în calitate de preşedinte al PDL, şi care să fie organizată de "jurnalişti responsabili şi apreciaţi".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro