Mergi la conţinutul principal

Boc îi dă replica vicepremierului ungar

"Problema reorganizării administrativ-teritoriale a României este problema statului român în exclusivitate. Acest gen de declaraţii a determinat şi poziţia ministrului de externe de a invita ambsadorul Ungariei la o discuţie la MAE pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent şi instituţional între România şi Ungaria", a spus Boc.
"Problema reorganizării administrativ-teritoriale, ca în orice stat european, este o problemă a statului respectiv", a reiterat premierului, invocând şi o poziţie oficială al UE "cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială, spunând foarte clar că este o problemă exclusivă a statului în cauză, statul în cauză având doar obligaţia de a respecta modalitatea de raportare la Eurostat".
Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost invitat ieri la sediul Ministerului Afacerilor Externe pentru a i se comunica dezacordul Bucureştiului faţă de unele declaraţii publice ale autorităţilor ungare referitoare la proiectul reorganizării administrative a României.
"Partea română a apreciat ca neuzual şi nepotrivit demersul public al părţii ungare, în condiţiile în care reorganizarea teritorială a României este o chestiune strict de politică internă, iar dezbaterea publică pe marginea acestui proces a fost lansată de puţin timp", arată MAE într-un comunicat.
Comunicatul MAE precizează că declaraţiile oficialilor ungari au fost făcute în data de 15 iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro