Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bărbatului rănit în accidentul de pe Dunăre i-a fost amputat un picior

 

* cercetările au stabilit că în barca pescărească spulberată duminică seară se aflau patru persoane, una dintre acestea, un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflându-se în stare gravă la spital * brăileanul care conducea barca de dimensiuni mai mari a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ * poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vărămare corporală din culpă şi a infracţiunii prevăzută de art. 12 din Legea nr. 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval

 

 

 

 

 

Noi date vin să întregească tabloul incidentului deosebit de grav, de duminică seară, când două ambarcaţiuni s-au ciocnit violent, pe fluviu, în zona Falezei Dunării. Cercetările poliţiştilor de la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila au stabilit că, de fapt, în barca pescărească spulberată se aflau patru persoane, una dintre acestea, un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflându-se în stare gravă la spital. Potrivit datelor obţinute de la Spitalul Judeţean, bărbatului i-a fost amputat un picior, fiindu-i grav afectate şi organele genitale. A pierdut foarte mult sânge, aflându-se la Terapie Intensivă în stare critică.

Pe de altă parte, cel care conducea barca de dimensiuni mai mari a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Iniţial, se cunoştea faptul că în ambarcaţiunea distrusă în coliziune s-ar fi aflat două persoane, ambele fiind rănite.

Biroul de Presă al IPJ Brăila a transmis următorul comunicat:

"Urmare evenimentului din această aseară (duminică, n.r.), când în zona Falezei Dunării două ambarcaţiuni au intrat în coliziune, revenim şi vă informăm următoarele

Cele două victime se aflau la momentul impactului în barca pescărească, o femeie în vârstă de 26 de ani care a refuzat internarea, iar a doua victimă, un bărbat în vârstă de 40 de ani, care conducea ambarcaţiunea pescărească şi care se află în prezent înternat în spital, în stare gravă. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în barca pescărească s-ar fi mai aflat alte două persoane, doi bărbaţi cu vârstele de 28 şi, respectiv, 32 de ani, care nu au suferit leziuni.

Bărbatul care conducea barca de dimensiuni mari a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi infracţiunea prevăzută de art. 12 din Legea nr. 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval, respectiv schimbarea poziţiei, scoaterea din funcţiune, avarierea gravă sau distrugerea unui semnal de navigaţie costier ori plutitor, dacă prin aceasta s-ar fi putut pune în pericol siguranţa navigaţiei, dacă faptele (…) au avut ca urmare un accident de navigaţie ce a produs consecinţe deosebit de grave".

 

 

 

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii