Mergi la conţinutul principal

Artist de 10 la Bac

* Brian Cristian Beiliciu este cel care merită toate aplauzele pentru această performanță, el fiind absolvent al unui liceu vocațional * tânărul face muzică din clasa I, e as la vioară, dar a învățat să cânte singur și la chitară și pian * de câțiva ani face și canto și visul lui e să ajungă un artist de succes, motiv pentru care va da admitere la Conservator * cotidianul “Obiectiv” l-a premiat pe Brian pentru performanța sa, iar într-un interviu acesta ne-a dezvăluit cum a reușit să obțină media 10 la “examenul maturității”

 

Face muzică de la 7 ani, cântă la vioară, chitară și pian, la liceu s-a orientat către actorie pentru că a vrut să se dezvolte pe mai multe planuri, iar la Bacalaureat a fost singurul candidat din Brăila care a promovat examenul cu media 10. Numele lui este Brian Cristian Beiliciu și dacă încă nu v-ați dat seama este absolvent al Liceului de Arte “Hariclea Darclee”. Performanța lui trebuie apreciată, mai ales că vine de la un liceu vocațional, unde sunt multe discipline de specialitate, iar pentru materiile de examen sunt mai puține ore alocate. Spre exemplu, la limba română a avut trei ore pe săptămână, iar la istorie doar una. 

Brian nu se vede trăind fără muzică și e hotărât să își construiască o carieră în acest domeniu. Iar ca să înțelegeți cât de mult își dorește acest lucru, iată cum îl descrie tatăl său: “Pe Brian nu trebuie să-l cauți prin casă. Pe el îl auzi!”

Într-un interviu acordat cotidianului “Obiectiv”, tânărul ne-a povestit cum a reușit să obțină media 10 la BAC, dar și ce planuri de viitor are. 

 

“Dacă nu crezi c-o să reușești, degeaba mai încerci!”

După ce a terminat liceul cu o medie de peste 9,80, Brian Cristian Beiliciu ne-a spus că a fost ambiția sa să obțină o notă cât mai mare la Bacalaureat. Tânărul afirmă că a muncit foarte mult, iar rezultatele au venit.

“Cheia succesului este munca și ambiția. Dacă nu crezi c-o să reușești, degeaba mai încerci! Noi am avut trei ore de română pe săptămână, una de istorie și logică din clasa a IX-a. Dar nu mi s-a părut foarte greu examenul pentru că am și învățat foarte mult. Când m-am dus la BAC știam toată materia. Am avut și ajutor din partea surorii mele, care a dat acum doi ani acest examen, dar am avut și profesori la care apelam și mă ajutau la orice oră dacă aveam o nelămurire. Dar cel mai mult a fost muncă individuală. Unii spun că examenul e greu, alții că e ușor... Eu cred că depinde de cât de mult înveți”, ne-a spus Brian.

Tânărul mărturisește că școala online a reprezentat pentru el o oportunitate de a se pregăti mai bine pentru examen. Acesta ne-a povestit și care a fost reacția lui atunci când a văzut că a obținut media 10.

“La început m-am speriat și mi-a zis că poate e o greșeală, că apărea numai 10, 10, 10 și nu îmi era clar. Am zis să mai aștept că poate se mai întâmplă ceva. Mama a fost prima care a văzut și mi-a zis, iar apoi au început telefoanele, mesajele...”, își amintește acesta.

Trebuie spus că pentru examen Brian i-a avut profesori la clasă pe prof. Valentina Enache (limba și literatura română), prof. Cornelia Grosu (istorie) și prof. Daniel Voinea (logică și argumentare).

 

Bunicul său a fost cel care l-a îndrumat să facă muzică

Brian vine dintr-o familie care iubește muzica. Când avea 7 ani, bunicul său l-a încurajat să învețe să cânte la vioară și încă de la acea vârstă fragedă s-a înscris la Liceul de Arte, unde avea să studieze cu profesorul Ioan Popescu.

“Am început cu vioara motivat de bunicului meu. M-am dus la Liceul de Arte și începuse să mă ia domnul Ioan Popescu la concursuri. El este cel care practic mi-a pus vioara în brațe. Pentru concursuri mă ținea peste ore să repetăm, să fiu pregătit și la un moment dat în clasa I am simțit că e prea mult pentru mine. Eram mic și stăteam cu vioara și repetam chiar și în pauze. Mă uitam pe geam în curtea școlii și vedeam toți copiii cum alergau, se jucau... A fost atunci un moment când am vrut să renunț. Mama a vorbit cu profesorul meu și acesta i-a spus că ar fi păcat să renunț că sunt unul dintre cei mai buni elevi ai săi. Așa că am continuat. Acum îmi e clar că a fost cea mai bună alegere”, ne-a spus acesta.

Nu a durat mult timp și Brian a început să câștige premii la concursuri și olimpiade, având în palmares câteva zeci de distincții. După ce a făcut școala primară la Liceul de Arte a continuat gimnaziul la Colegiul “Ana Aslan”. Nu a renunțat însă la pasiunea lui pentru muzică și în anii ce au urmat a învățat singur să cânte în paralel la chitară și pian, ajutându-se doar de tutoriale de pe Youtube. De ceva timp s-a apucat și de canto. Când a venit momentul înscrierii la liceu s-a întors la Arte, însă de data aceasta la profilul Arta Actorului.

“Am știut mereu că vreau să rămân pe muzică, dar am vrut să mă dezvolt și pe planul acesta al actoriei. Și pot spune că m-a ajutat să mă dezvolt foarte mult emoțional, în sensul în care îmi accept altfel emoțiile, le percep altfel. Nu le mai ascund, le simt”, afirmă Brian.

Tânărul mai spune că liceul a fost și perioada în care și-a reconfirmat convingerea că muzica este domeniul în care vrea să își construiască o carieră.

“Cred că la liceu ne maturizăm și realizăm ce vrem de la viață. Eu mi-am dat seama ce vreau și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Știu că sunt persoane care poate n-au realizat încă ce vor să facă cu viața lor, au luat BAC-ul și acum stau și nu știu încotro se vor îndrepta”, spune acesta.

 

Vrea să studieze la Conservator

Visul lui Brian este să ajungă un artist de succes, iar pentru asta vrea să studieze la Universitatea Națională de Muzică (Conservator), universitate la care este studentă și sora lui. În această perioadă se pregătește de admitere, care nu este deloc ușoară, având în vedere că la secțiunea sa sunt doar 12 locuri pe țară.

“La admitere mă duc pe Compoziție - muzică ușoară și am de compus trei piese, bine, le am compuse, plus teorie, solfegii... Sunt 12 locuri pentru tot ce înseamnă licee de artă din țară dar nu îmi imaginez să nu intru la Conservator. Vreau o carieră în muzică ca solist pentru că nu pot să îmi imaginez viața fără muzică. Trăiești tot prin muzică, asociezi foarte multe lucruri prin muzică, te ajută să treci peste anumite momente, te ajută să înțelegi mai multe. Eu o să-mi urmez visul, asta-mi place, asta vreau să fac. Și o s-o fac cu drag!”, susține Brian.

În final, decarul din Brăila la Bacalaureat le-a transmis și un mesaj tinerilor care vor susține examenul anul viitor.

“Le urez mult succes în primul rând și să se pregătească emoțional pentru că o să fie o perioadă foarte grea, mai ales dacă dau și admitere. Le mai spun să învețe și să aibă încredere în ei. Iar dacă își doresc ceva și muncesc pentru asta nu au cum să nu reușească, a spus Brian.

De asemenea, acesta le-a transmis un mesaj de mulțumire și tuturor celor care l-au susținut în acești ani.

“Le mulțumesc părinților, în primul rând, profesorilor care m-au pregătit pentru examenul de Bacalaureat, precum și tuturor profesorilor care m-au ajutat! Și îi mulțumesc și lui Dumnezeu!”, a mai spus tânărul.

 

Decarul de la Bacalaureat, premiat de cotidianul “Obiectiv”

Așa cum v-am obișnuit, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a făcut o tradiție din a-i premia an de an pe elevii cu cele mai bune rezultate la examenele naționale.  Astfel, Brian Cristian Beiliciu, campionul de la BAC, a primit o diplomă de excelență și un premiu din partea ziarului nostru.

Felicitări, Brian, și mult succes pe mai departe!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro