Mergi la conţinutul principal

ANAF cercetează dacă Ponta a primit bani din firmele lui Şova

"La finele anului 2010, începutul anului 2011, ANAF, prin controale financiare la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, făcând aceste verificări acolo s-au constatat neconcordanţe cu privire la derularea anumitor contracte. Ne-am deplasat la cabinetul de avocatură al domnului Şova, unde am constatat mai departe tranzacţii suspecte către un alt cabinet de avocatură, al domnului Ponta. Atunci, în data de 24.05. 2011, o echipă de inspectori de la Finanţe Publice sector 1 s-a deplasat în str. Jiului, unde are domnul Ponta cabinetul, a încercat să-l contacteze, nu s-a putut, a fost transmisă invitaţia la sediul nostru din sectorul 1 şi a venit un răspuns prin poştă că în Str. Jiului nr. 144 nu funcţionează acest cabinet de avocatură. În 07.06. 2011 inspectorii s-au deplasat din nou şi la fel nu a putut să ia legătură cu nimeni. Drept urmare, o altă citaţie a fost transmisă prin Biroul de documente secrete la locul de muncă al contribuabilului (Camera Deputaţilor, n.r.)", a explicat Blejnar.

"Investigăm nişte lucruri care pot să fie corecte", afirmă Blejnar

Şeful ANAF spune că inspectorii încearcă să obţină acces la jurnalul de plăţi al firmei liderului PSD, "adică toţi clienţii cu care a lucrat, tocmai pentru a verifica tranzacţiile care au fost derulate, pentru a vedea dacă acei bani, care au fost rostogoliţi până la urmă din complexul Turceni şi Rovinari au ajuns sau nu au ajuns şi la Victor Ponta".
Sorin Blejnar a mai declarat că cercetările efectuate asupra drumului banilor de la Turceni şi Rovinari reprezintă motivul pentru care liderul PSD îl atacă de câteva luni, spunând că el este "Regina" şpăgii din Vămi. "Ăsta este motivul pentru care de trei sau patru luni eu sunt ţinta unor atacuri permanente din partea domnului Ponta, pentru că investigăm nişte lucruri care pot să fie corecte, dar deocamdată n-avem de unde să ştim că sunt corecte sau incorecte atâta timp cât refuză să ne pună la dispoziţie documente", a subliniat Blejnar, arătând că, în ciuda acuzelor lui Ponta, el a încercat să treacă peste situaţie şi "să-şi facă datoria".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro