Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Al doilea eşec din 2019 pentru Dacia Unirea

• formaţia brăileană a fost învinsă cu 2-0 pe Municipal de Academica Clinceni şi rămâne pe ultimul loc în Liga a II-a • în runda următoare,  Dacia Unirea joacă pe terenul liderului, Sportul Snagov

 

La prima apariţie pe teren propriu din 2019, raportat la nivelul valoric al celor două combatante, formaţia pregătită de Florentin Petre s-a autodepăşit în anumite momente ale jocului. Petre le-a cerut elevilor săi să joace dintr-o singură atingere, fapt care i-a incomodat destul de mult pe adversarii lor, care nu se aşteptau la o asemenea replică din partea celei mai tinere echipe din Liga a II-a. Însă cu toate acestea Academica Clinceni, fără să forţeze, s-a impus cu 2-0. Doar incursiunile lui Gabriel Niţă, de departe singurul jucător cu valoarea acestui nivel fotbalistic de la Dacia Unirea, a mai produs puţină panică în apropierea careului oaspeţilor.

Prima repriză a fost controlată de echipa din Clinceni. Academica a avut o primă ocazie de gol în minutul 6, când Dobrescu a şutat de la marginea careului mare, iar Moldoveanu a reţinut greu mingea, în doi timpi, din faţa lui Robert Ion.

Dacia Unirea a creat o fază frumoasă patru minute mai târziu, una care şi-a surprins adversara: Ciucureanu a centrat din lovitură liberă, Patriche a degajat mingea greşit până la Pleşa, iar acesta a şutat-o peste transversală.

Presiunea pusă de oaspeţi asupra careului brăilean s-a concretizat în minutul 30 când, după o acţiune pe partea dreaptă, Academica a obţinut un corner, Pârvulescu a centrat la bara a doua, Patriche a recentrat în faţa porţii şi, din colţul careului de 6 metri, Florin Achim a şutat în vinclul porţii apărate de Moldoveanu.

Până la pauză, formaţia din Clinceni ar fi putut să-şi dubleze avantajul însă Găină (min. 33) şi Robert Ion (min. 42), din poziţii foarte bune au trimis mingea peste transversală. 

La 11 minute de la reluare putea fi 2-0 pentru Academica însă, de la marginea careului mic, Olariu l-a luat la ţintă pe Moldoveanu. Putea fi 1-1 în minutul 60, dar Niţă a fost incomodat la marginea careului advers şi nu a mai apucat să şuteze la poartă, în schimb a fost 2-0 la faza imediat următoare, graţie reuşitei lui Pârvulescu, iar meciul era jucat.

Putea fi 3-0 în minutul 66 când Baziuc a şutat din 2 metri numai că Muşea a respins mingea de pe linia porţii.

Dacia Unirea putea reduce din diferenţă cu un sfert de oră înainte de finalul partidei însă Căruţă s-a grăbit şi a şutat de la marginea careului mare pe lângă poartă. Robert Ion (min. 84) a fost blocat de Moldoveanu, Buziuc (min. 89) a şutat plasat dar portarul brăilean a evitat golul şi partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea echipei Academica Clinceni.

În etapa următoare Dacia Unirea va evolua pe terenul liderului, Sportul Snagov.

Dacia Unirea: Moldoveanu – Niţă (min. 71: D. Mihalcea), Pleşa, Prunescu, Muşea – Coteţ, Izmană – Sahru, Căruţă (min. 77: V. Robu), Ciucureanu (min. 46: Subţirică) – Moroianu.

Academica Clinceni: Ureche – Achim, Găină, Patriche, Dobrescu – Paţurcă, Horşia (min. 46: Buziuc), Dumitru (min. 65: Marrone), Olariu – R. Ion, Pârvulescu (min. 71: V. Mihalcea).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii