Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

84 profesori au absentat și 34 s-au retras după primirea subiectelor de la Titularizare

* doar 348 de candidați din totalul celor 454 care s-au înscris inițial au susținut proba * primele rezultate se vor afișa pe 27 iulie

 

Proba scrisă din cadrul examenului național de Titularizare în învățământ s-a desfășurat ieri. În Brăila, 454 de candidați au fost așteptați în cele două centre de examen, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, însă proba a fost susținută doar de 348 candidați. Așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, 84 de candidați au absentat, iar 34 profesori s-au retras după primirea subiectelor, din motive personale. Examenul s-a desfășurat în contextul pandemic actual, cu respectarea condițiilor speciale de distanțare socială și de securitate sanitară.

Reamintim că nota minimă pentru a promova acesta examen și a ocupa un post de titular într-o școală este 7. Acest examen le oferă profesorilor și șansa de a deveni suplinitori, adică de a se angaja pe perioadă determinată, dacă au minim nota 5 la Titularizare.

În total, la Brăila sunt 78 de posturi titularizabile. La nivel național, aproape 5.000 de posturi de titulari sunt scoase la concurs în această sesiune.

Primele rezultate se vor afișa pe 27 iulie, iar notele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 3 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii