Mergi la conţinutul principal

”Orașul vaccinează satul”, eșec total la Brăila!

* campania națională a demarat la Brăila pe 27 iunie și s-a încheiat pe 31 august, timp în care echipele mobile au reușit imunizarea a puțin peste 1.000 de persoane, cu serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson * 26 de sate și comune brăilene au fost vizitate de caravana ”Orașul vaccinează satul”

 

 

 

 

Campania de vaccinare ”Orașul vaccinează satul”, care a debutat la Brăila în vara acestui an, s-a dovedit a fi un eșec total. Totul s-a oprit după 2 luni de activitate și, în ciuda eforturilor echipei mobile implicate în campanie, în localitățile brăilene s-a reușit imunizarea unui număr de doar 1.119 de persoane, cu dozele I și II. Conform unor centralizări oficiale, cei mai mulți brăileni au optat pentru serul de la Pfizer, în timp ce 216 persoane au ales serul cu doză unică de la Johnson & Johnson.

Menționăm că această campanie de vaccinare a debutat la Brăila pe 27 iunie a.c. în comuna Victoria și s-a oprit la finele lunii august, pe 31 fiind ultima zi de vaccinare la sate, când echipa mobilă a ajuns în comuna Viziru. Aici, din cei aproximativ 6.000 de localnici câți numără Viziru, s-au vaccinat cu ajutorul echipei mobile doar 10 persoane. Contactat telefonic și întrebat dacă la Brăila se mai desfășoară campania ”Orașul vaccinează satul”, despre care nu s-a mai auzit nimic în ultimul timp, noul prefect interimar a spus că nu. ”Momentan nu se mai face nimic. Se asigură vaccinarea doar la cazurile netransportabile. Merg cei de la DSP, deci au un echipaj pregătit și merg și vaccinează doar cazurile nedeplasabile. Caravana aceea care a funcționat în vară nu mai desfășoară activitate”, a declarat pentru ”Obiectiv”, prefectul interimar al Brăilei, Nicolae Nițescu. Motivul? Nu mai există personal pentru formarea echipelor mobile, ne-a spus Nițescu. ”Cele două echipe de vaccinare care participau și la această caravană sunt acum la Liceul Anghel Saligny. Deci practic a fost un flux de vaccinare, o echipă deci, la Liceul Anghel Saligny și o echipă la Școala 23. Închizându-se centrul de vaccinare de la Școala 23, aceeași echipă care se ocupa de vaccinare s-a mutat la Anghel Saligny și asigură al doilea flux de vaccinare”,  ne-a mai precizat prefectul interimar. De altfel, acesta a mărturisit că lucrurile nu au mers prea bine în cadrul acestei campanii, reticența oamenilor din județ vizavi de vaccinare fiind una extrem de mare. ”Campania a mers, foarte, foarte încet. Foarte puțini s-au vaccinat în cadrul acestei campanii. Să vă dau și un exemplu. La Viziru, din peste 6.000 de localnici, 6.500 chiar aproximativ, câți numără comuna, doar 10 persoane s-au vaccinat. 9 din Viziru și una din Lanurile, mai exact”, a mai afirmat pentru ”Obiectiv”, șeful interimar din Prefectură, Nicolae Nițescu.

Campania națională ”Orașul vaccinează Satul”, care s-a derulat și la Brăila, a avut drept scop facilitarea imunizării persoanelor din mediul rural sau din zone geografice greu accesibile și localități în care nu funcționează niciun centru de vaccinare anti-COVID. Campania a debutat și s-a încheiat în mandatul fostului prefect, Nicușor Ciocan, echipa mobilă reușind să ajungă în 26 de sate și comune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu