Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

• studiul a vizat 13 produse de tip margarină ce se găsesc pe rafturile magazinelor de la noi din ţară • concluzia generală este că aproape două treimi dintre produsele verificate aveau declarate pe etichete între 5 şi chiar 6 aditivi alimentari Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor -...
Citeste mai multe...
• studiul a vizat 39 produse de tip unt ce se găsesc pe rafturile magazinelor de la noi din ţară • au fost identificate astfel produse care aveau 58.8 grame acizi graşi saturaţi, aproape 70% din totalul grăsimilor produsului • cea mai mare cantitate de glucide regăsită a fost de 1.6 grame din care...
Citeste mai multe...
• “Pistonul de Aur”, ajuns la cea de-a opta ediţie, este în prezent cel mai mare concurs independent din România • juriul format din 25 de specialişti a degustat nu mai puţin de 306 probe • într-un final, s-au acordat 25 medalii de aur, 93 de argint, dar şi un premiu special al presei Brăila a...
Citeste mai multe...
• imunoglobulina este folosită, în general, în tratarea bolilor autoimune • unitatea sanitară a încercat să cumpere flacoane, însă acestea sunt de negăsit pe piaţă • totuşi, la Brăila, acest tratament este folosit foarte rar, pentru că pacienţii cu asemenea afecţiuni sunt trataţi în centre...
Citeste mai multe...
• ieri, în jur de 20 de producători din Brăila, Buzău şi Sibiu au venit la târgul organizat cu ocazia “Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti” • legume, fructe, miere de albine, brânzeturi sau lavandă sunt doar câteva dintre produsele care “le-au făcut cu ochiul” brăilenilor Ieri, în...
Citeste mai multe...
• singurul astfel de produs autohton înregistrat, deocamdată, la OSIM, este brânza de Gulianca • Ministerul Agriculturii a trimis la Brăila o delegaţie care să-i încurajeze pe fermieri să intre în liga produselor tradiţionale Producătorii pot primi fonduri importante pentru promovare dacă îşi...
Citeste mai multe...
Pieţele brăilene sunt organizate de aşa natură încât să facă loc la tarabă adevăraţilor producători agricoli. Din această lună, cei care îşi fac cumpărăturile în pieţele agroalimentare pot afla exact de unde provin legumele, fructele, carnea şi preparatele din carne, precum şi laptele şi produsele...
Citeste mai multe...
Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei Mediafax Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC)."...
Citeste mai multe...