Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbul de prizonieri intre Israel si Hezbollah va avea loc miercuri

Israelul a anuntat ca cinci detinuti libanezi, printre care si Samir Kantar, vor fi eliberati miercuri, in schimbul cadavrelor celor doi militari israelieni rapiti de gruparea Hezbollah in 2006, relateaza AFP.
Statul evreu urmeaza sa transfere in Liban cadavrele a aproximativ 200 de combatanti ai gruparii Hezbollah si palestinieni, conform unui acord de schimb aprobat recent de Israel si miscarea siita libaneza.
"Samir Kantar si alti patru detinuti libanezi, Khodr Zaidane, Maher Kourani, Mohammad Sorour si Hussein Suleiman, vor fi transportati miercuri din locul de detentie intr-o locatie decisa de armata israeliana", a declarat purtatorul de cuvint al autoritatii penitenciarelor din Israel, Ian Domnitz.
Mentionarea numelor detinutilor libanezi intervine in urma deciziei Guvernului israelian, la 29 iunie, de a aproba un schimb de prizonieri, se arata intr-un comunicat al autoritatii penitenciarelor.
Samir Kantar, membru al Frontului pentru eliberarea Palestinei (FLP), a fost condamnat in 1980 la 542 de ani de inchisoare pentru uciderea unui civil israelian si a fiicei acestuia, precum si a unui politist, in 1979, in nordul Israelului.
In baza acordului de schimb, Guvernul israelian urmeaza sa recupereze cadavrele a doi militari, Ehud Goldwasser si Eldad Regev, rapiti la 12 iulie 2006 pe teritoriul israelian, de-a lungul frontierei libaneze.
Purtatorul de cuvint al premierului israelian Ehud Olmert nu a confirmat data precisa, declarind ca "schimbul este posibil miercuri sau joi".
"Decizia va fi luata marti, dupa analizarea de catre guvern a raportului referitor la Arad (aviatorul israelian disparut din 1986, n. red.)", a declarat el, la Paris, facind referire la un raport transmis simbata de gruparea Hezbollah Guvernului israelian, in conformitate cu acordul de schimb propus de ONU.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii