Mergi la conţinutul principal

India acuza Pakistanul de atentatul de la ambasada sa din Kabul

Consilierul indian pentru securitate nationala acuza serviciile de informatii pakistaneze (ISI) de atentatul sinucigas de la ambasada indiana din Kabul, relateaza Reuters, citind un post de televiziune indian.
"Nu avem nici o indoiala ca ISI este in spatele acestui atac", a declarat M.K. Narayanan pentru postul de televiziune NDTV, referindu-se la serviciile de informatii pakistaneze.
"Suntem in favoarea unui proces de pace, dar ISI nu participa in nici un fel la el. ISI se joaca cu raul. ISI trebuie distruse", a declarat el, potrivit transcripturilor interviului postat de televiziunea NDTV pe site-ul sau Internet.
El a declarat pentru un alt post de televiziune ca India are dovezi clare care leaga ISI de atacul de luni, soldat cu moartea a 41 de persoane, inclusiv un atasat militar si un diplomat indieni.
Autoritatile afgane au sugerat, de asemenea, ca suspecteaza ISI, acuzatie respinsa de Pakistan.
Un purtator de cuvint afgan a declarat dupa atac ca identifica "urme ale unei anume agentii de informatii".
India are relatii strinse cu Afganistanul, caruia i-a promis 750 de milioane de dolari pentru reconstructie. Unii analisti politici cred ca Pakistanul este din ce in ce mai ingrijorat de perspectiva cedarii influentei in fata Indiei.
India si Pakistanul au luptat in trei razboaie din 1945, pentru regiunea Kashmir. Cele doua puteri nucleare au reluat negocierile de pace in 2004.
Narayanan a declarat pentru NDTV ca spera ca negocierile de pace sa continue.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro