Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Retinerea din motive de siguranta a infractorilor in Franta, criticata de ONU

Legea franceza care prevede retinerea, din motive de siguranta, a infractorilor considerati in continuare periculosi la eliberarea din inchisoare, promulgata in februarie, a fost criticata de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, relateaza AFP.
In timpul evaluarii Frantei in fata Consiliului care se ocupa de verificarea aplicarii pactului international privind drepturile civile si politice, presedintele a apreciat ca retinerea din motive de siguranta "confera magistratilor putere discretionara".
Retinerea din motive de siguranta "constituie o sanctiune suplimentara a pedepsei impuse infractorului", a precizat Rafael Rivas Posada, presedinte al Consiliului pentru Drepturile Omului.
"Retinere din motive de siguranta se poate aplica doar persoanelor condamnate pentru fapte comise dupa adoptarea legii", a afirmat delegatia franceza, condusa de Edwige Belliard, director al departamentului de afaceri juridice din cadrul Ministerului francez de Afaceri Externe si Europene, adaugind ca aceasta actiune urmareste doar sa impiedice o posibila recidiva.
Ministerul francez al Justitiei a sustinut aceasta lege, afirmind ca "numeroase state democrate dispun de un dispozitiv asemanator (...) mai ales Olanda, Belgia, Germania si Canada".
Aceasta lege a fost promulgata dupa ce Consiliul constitutional a declarat ca "retinerea din motive de siguranta nu este o pedeapsa, ci o masura de siguranta care prevede toate garantiile necesare", a declarat Guillaume Didier, purtator de cuvint din cadrul ministerului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii