Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Distinctia primita de Condoleezza Rice la Sofia, acordata si lui Saddam Hussein si Nicolae Ceausescu

Distinctia primita, miercuri, la Sofia, de secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a fost, de asemenea, acordata in trecut fostului dictator irakian Saddam Hussein si celui romin Nicolae Ceausescu, relateaza Reuters.
Seful diplomatiei americane a primit medalia "Stara Planina" in semn de recunostinta pentru contributia avuta in cadrul eforturilor de eliberare a celor cinci infirmiere bulgare si a medicului palestinian.
Statele Unite au facut o prioritate din eliberarea celor cinci infirmiere si a medicului palestinian, care au petrecut peste opt ani intr-o inchisoare din Libia, iar Rice a declarat ca a abordat problema in repetate rinduri in timpul discutiilor avute cu oficialii libieni.
"Sunt bucuros ca au ajuns cu bine acasa", a declarat Rice, dupa ce presedintele bulgar Gheorghi Parvanov i-a inminat distinctia. "A fost un chin teribil, unul care ma bucur ca s-a incheiat", a adaugat oficialul american.
Presedintele francez Nicolas Sarkozy si fosta sotie a sa, Cecilia, au primit, de asemenea, distinctia "Stara Planina" pentru rolul jucat in eliberarea celor sase cadre medicale.
Inainte de a parasi Bulgaria cu destinatia Georgia, Rice s-a intilnit cu doua dintre infirmiere si cu medicul palestinian, care a primit cetatenie bulgara anul trecut, la ambasada americana din Sofia.
Acesta i-a cerut lui Rice sa ii sprijine pentru a se reabilita si obtine despagubiri din partea regimului de la Tripoli.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii