Mergi la conţinutul principal

Distinctia primita de Condoleezza Rice la Sofia, acordata si lui Saddam Hussein si Nicolae Ceausescu

Distinctia primita, miercuri, la Sofia, de secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, a fost, de asemenea, acordata in trecut fostului dictator irakian Saddam Hussein si celui romin Nicolae Ceausescu, relateaza Reuters.
Seful diplomatiei americane a primit medalia "Stara Planina" in semn de recunostinta pentru contributia avuta in cadrul eforturilor de eliberare a celor cinci infirmiere bulgare si a medicului palestinian.
Statele Unite au facut o prioritate din eliberarea celor cinci infirmiere si a medicului palestinian, care au petrecut peste opt ani intr-o inchisoare din Libia, iar Rice a declarat ca a abordat problema in repetate rinduri in timpul discutiilor avute cu oficialii libieni.
"Sunt bucuros ca au ajuns cu bine acasa", a declarat Rice, dupa ce presedintele bulgar Gheorghi Parvanov i-a inminat distinctia. "A fost un chin teribil, unul care ma bucur ca s-a incheiat", a adaugat oficialul american.
Presedintele francez Nicolas Sarkozy si fosta sotie a sa, Cecilia, au primit, de asemenea, distinctia "Stara Planina" pentru rolul jucat in eliberarea celor sase cadre medicale.
Inainte de a parasi Bulgaria cu destinatia Georgia, Rice s-a intilnit cu doua dintre infirmiere si cu medicul palestinian, care a primit cetatenie bulgara anul trecut, la ambasada americana din Sofia.
Acesta i-a cerut lui Rice sa ii sprijine pentru a se reabilita si obtine despagubiri din partea regimului de la Tripoli.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro