Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O explozie puternica s-a produs intr-un spital din Afganistan

O explozie s-a produs, luni, intr-un spital din sud-estul Afganistanului, insa nu exista informatii despre cauzele incidentului sau despre eventuale victime, au declarat martori, citati de Reuters.
Deflagratia a avut loc in orasul Khost, in timp ce guvernatorul provinciei si trupele straine efectuau o vizita la spital, au precizat martorii.

Virusul H5N1, descoperit in alte trei localitati situate in apropiere de Moscova

Prezenta virusului H5N1 al gripei aviare a fost descoperita in alte trei localitati din regiunea Moscova, a anuntat marti purtatorul de cuvint al Serviciilor veterinare ruse, Aleksei Alekseenko, citat de AFP.
"Virusul H5N1 a fost confirmat la Taldom (110 kilometri nord de Moscova), Podolsk (43 de kilometri sud de Moscova) si Naro-Fominsk (70 de kilometri sud de Moscova), insa deocamdata nu se stie despre ce tip este vorba", a declarat Alekseenko.
"Nu voi putea spune daca este vorba despre tulpina asiatica decit peste doua zile, cind vom avea rezultatele analizelor", a adaugat el.
Primele doua cazuri de contaminare cu virusul H5N1, tulpina asiatica, au fost confirmate luni, in apropiere de Domodedovo (37 de kilometri sud de Moscova) si la Zvenigorod (46 de kilometri vest de Moscova).
Tulpina asiatica a H5N1, care s-a raspindit pina in Europa si Africa, este inalt patogena, alte forme ale virusului fiind mai putin periculoase.

Risc de tsunami in arhipelagul Molucelor, dupa producerea unui seism submarin

Un seism submarin cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter s-a produs , marti, in arhipelagul Molucelor, din Indonezia, fiind posibila producerea unui tsunami, a anuntat Agentia de Seismologie, citata de AFP.
Miscarea telurica s-a produs in Marea Molucelor, la ora 17.04 (10.04, ora Romaniei). Hipocentrul a fost localizat la 18 kilometri adincime, iar epicentrul la 48 de kilometri nord-vest de Labuha, pe insula Bacan.
"Din cauza magnitudinii si a hipocentrului putin profund, este posibil (sa se produca) un tsunami", a declarat un oficial din cadrul Agentiei de seismologie din Jakarta.
Seismul a provocat panica la Ternate, capitala provinciei Molucele de Nord, potrivit unui martor citat de postul de radio Elshinta.
Cutremurele sint un fenomen frecvent in Indonezia, un arhipelag format din mii de insule.
Categorie articol: 

Comentarii