Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zumba, dansuri şi cântece populare la Biblioteca Judeţeană

Miercuri seara, în curtea interioară a Bibliotecii Judeţene a avut loc o MegaPetrecere la finalizarea cursurilor derulate în perioada 7 iulie - 13 august în cadrul Clubului de vacanţă în cele 30 de ateliere. Au fost prezenţi la eveniment cei peste 200 de copii înscrişi în Club alături de părinţii şi bunicii lor, dar şi colaboratorii Bibliotecii, profesorii îndrumători. În cele 30 de ateliere creative, de limbi străine, activităţi în aer liber şi activităţi sportive copiii au creat diferite obiecte pe care la final le-au prezentat publicului în mai multe expoziţii: foto, de cusături sau de ceramică. Această ultimă expoziţie a fost una dintre cele mai admirate. Sub genericul "Brăila de altădată", copiii au creat din lut personaje şi clădiri reprezentative pentru oraşul nostru. Foarte interesantă a fost şi expoziţia realizată de atelierul de sticlărie, "Recital în culori în sticlă fuzionată". De altfel, toate atelierele au avut organizate expoziţii foto în care părinţii şi copiii puteau vedea ce s-a făcut în cadrul atelierului respectiv.
Cu ocazia vernisării acestor expoziţii a fost prezentat şi un program artistic care a început cu o piesă de teatru, "Pinocchio", şi a continuat cu dansuri populare şi un concurs cu întrebări de cultură generală la care s-au acordat numeroase premii - dulciuri şi diplome. Întreaga asistenţă a fost emoţionată de apariţia micuţei Diana Ţigănuş, care a interpretat o melodie de muzică populară. Programul a continuat cu zumba, dansat iniţial numai de majorete, dar continuată apoi de toată lumea, copii, părinţi, bunici, profesori. La finalul programului artistic a fost un moment de karaoke, când toată lumea s-a distrat. Pe parcursul petrecerii s-au realizat la comandă portretele unor copii, unii micuţi şi-au pictat feţele iar alţii au preferat desenele realizate pe mână.
În plus, Biblioteca a propus continuarea activităţii pentru trei ateliere, lego, şah şi biciclete, până la începutul anului şcolar. Şeful de secţie Valentina Chiriac a precizat că aceste ateliere sunt foarte căutate de copii pentru că aşa îşi fac prieteni noi, ies din casă, se distrează, ei sunt mulţumiţi şi părinţii lor la fel. Atelierele de şah şi biciclete îşi vor începe activitatea din 17 august, iar atelierul de lego din 21 august, accesul copiiilor fiind gratuit. La realizarea activităţilor din cadrul clubului de vacanţă au contribuit şi alte instituţii: ACAF România, ACS "Sport Plus" Brăila, Asociaţia "Pro-Democraţia" Club, "Cărăbuş" - Atelier de creaţie şi ludotecă, Cercetaşii României - Scout Centrul Local Brăila, Clubul "Voltin" Brăila, Clubul de fotografie "Foto Instant" Brăila, Clubul de şah "Micul Prinţ", Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Librăria "Carioca", Muzeul Brăilei, Pro Ideas Trade SRL, Quilling by Monica, Clubul Sportiv Lipan Brăila, Şcoala "Bella Italia" şi şcolile din: Gropeni, Chiscani, Gemenele. Îndrumători ai copiilor au mai fost profesorii: Marilena Ioanid, Raluca Spătaru, Cătălina Paţelea, Dorina Anghel, Lidia Nistor, Corina Tobă, Georgiana Ichim, Elena Daniela Păpăruş, Ionel Fedmaşu, Violeta Leocă, Valerica Oprişan, actorii: Ioana Zărnescu, Daniel Mecu şi instructorii Claudia Popeea, Dan Pleşoianu, Iulian Crăciun, Săndica Damache şi Marian Stanciu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii