Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zonele aglomerate din Brăila, luate cu asalt de poliţişti

în week-end, oamenii legii au luat la puricat  centre comerciale, pieţe şi terase, dar şi mijloace de transport în comun• s-au efectuat verificări în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid şi s-au dat amenzi în valoare totală de peste 53.000 lei

 

Locuri aglomerate, în vizorul organelor de control! Poliţiştii şi celelalte organe abilitate au efectuat controale de amploare, în week-end, în centre comerciale, pieţe şi terase, dar şi mijloace de transport. S-a acţionat pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. La activităţile desfăşurate au participat politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. Sâmbătă şi duminică, s-au dat amenzi în valoare totală de peste 53.000 lei.

Astfel, la data de 5 iulie, la nivelul judeţului au fost verificate 132 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 29.000 lei, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Alte 50 de sancţiuni s-au aplicat la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 potrivit Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una potrivit O.U.G 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. “Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur! Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Potrivit IPJ, în cursul zilei de sâmbătă, 4 iulie, au fost verificate 105 societăţi comerciale şi au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 24.000 lei, dintre care 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, plus 39 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 9 potrivit Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una potrivit H.G 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Poliţiştii au atras atenţia oamenilor cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii