Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zona metropolitană reloaded

Ce au putut discuta pesediştii brăileni şi gălăţeni despre zona metropolitană? Sunt convins că nu s-a stabilit nimic concret, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 15 ani, de când ideea megalopolisului a fost lansată în spaţiul public. Ca să fie clar, zona metropolitană Brăila - Galaţi nu se va pune niciodată în practică. Orgoliile, neînţelegerile şi mizele jocului sunt prea mari pentru nişte discuţii aşa mărunte.
Personal, cred că singurul aspect în privinţa căruia şefii din administraţia locală a Brăilei şi Galaţiului s-ar putea pune de acord este reînvierea discuţiei şi scoaterea de la naftalină a mult -programatelor obiective din zonă: aeroportul, podul peste Dunăre, cartierele din câmpul amplasat între cele două oraşe şi poate autostrada care să lege Brăila de Galaţi.
Şi cred că marea supărare a pedelistului Dumitriu este că PSD încearcă să-şi aroge singur această temă răsuflată de discuţie, din care partidele de guvernământ nu se vor mai putea înfrupta în campania electorală.
Nu cred că mai există brăilean sau gălăţean care să mai creadă în proiectul zonei metropolitane şi cu atât mai mult să se mai lase aburit de orice demers care se va re-re-iniţia pe tema aceasta. Politicienii locali par însă că nu se lasă şi plănuiesc să reînvie subiectul. Ce ar putea face Dumitriu pentru punerea în practică a proiectului? Ar obţine sprijin de la guvern, spune el. Aiurea! Nu ştiu dacă pe la guvern ori pe la sediul central al PDL este vreun brăilean băgat în seamă, ca să nu spun cunoscut, astfel încât un astfel de proiect să trezească interesul la Bucureşti. Dacă exista această intenţie, se făcea ceva concret până acum. Iar brăilenii sunt atât de sătui de orice discuţie directă ori colaterală despre zona metropolitană, poduri, aeroporturi şi alte obiecte zburătoare, încât pun pariu că oricine va dezgropa din nou aceste subiecte pentru a-şi face campanie electorală va pierde. Dar, cu siguranţă, sinucigaşi politic se vor găsi din nou.
Categorie articol: 

Comentarii