Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Portilor Deschise la Inspectoratul Judetean de Politie

Ieri, elevii din clasele a XI a si a XII a, de la sase licee si grupuri scolare din municipiu, au avut ocazia de a vedea ce inseamna meseria de politist, prin participarea la "Ziua Portilor Deschise". Actiunea a fost organizata la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Braila, in cadrul campaniei "Liceenii braileni - politisti pentru o zi". Prin acest eveniment s-a urmarit continuarea activitatilor de promovare a profesiei de politist si recrutare a candidatilor, pentru concursurile de admitere in scolile de agenti de politie si Academia de Politie "Al. I. Cuza" Bucuresti. Elevii au fost intimpinati de seful inspectoratului, comisar Catalin Chivu, lucratori din cadrul Serviciului Management Resurse Umane si purtatorul de cuvint al institutiei.
" Elevii au primit informatii legate de specificul muncii de politie, ofertele educationale, despre sistemul de instruire modern si flexibil, prin prezentarea unor spoturi audio-video, cu referire la campania de recrutare, precum si prin materialele promotionale care le-au fost inminate. De asemenea, a fost prezentat un politist brailean imbracat in uniforma trupelor romanesti de politie, dislocate in teatrul de operatiuni internationale, care s-a intors recent din Kosovo" a precizat purtatorul de cuvint al IJP, subinspector Jenel Sogor.
Cinci dintre elevi au avut ocazia de a vedea pe viu, in actiuni nesimulate, cum isi desfasoara activitatea ofiterii de la Serviciul Politiei Rutiere, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Ordine Publica si agentii de la Politia de Proximitate. Liceenii s-au plimbat apoi cu masinile din dotare, in tipetele asurzitoare ale sirenelor, pina la sediul Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice. Aici le-a fost prezentat si arsenalul de pistoale si pusti artizanale confiscate de politisti.
De interes pentru elevi a fost si concursul de eseuri, in cadrul caruia trebuie sa ilustreze profesia de politist, lucrarile urmind a fi analizate, dupa care trei dintre ele vor fi premiate cu sume de bani.
Categorie articol: 

Comentarii