Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ziua portilor deschise" la AJOFM

Ieri, la sediul AJOFM Braila, a avut loc "Ziua portilor deschise", evenimentul avind ca scop consolidarea increderii clientilor agentiei si a potentialilor clienti, in serviciul public de ocupare si evidentierea actiunilor desfasurate. In cadrul actiunii au fost invitati reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si reprezentanti ai altor institutii precum Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Braila, Alianta pentru Unitatea Romilor, Penitenciarul de Maxima Siguranta, Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti si altele.
In deschidere, Jana Harsu, director executiv adjunct Directia Buget, din cadrul AJOFM, a vorbit despre obiectivele agentiei din 2008 precum prevenirea si reducere somajului de lunga durata, reducerea somajului in rindul tinerilor, cursuri de informare, consiliere si formare profesionala, oferirea de consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri, cresterea sanselor de angajare pentru persoanele cu handicap, proiecte cu finantare europeana etc.
In primele sapte luni ale anului 2008, agentia a actionat prin sprijinirea persoanelor ce cauta un loc de munca si prin stimularea angajatorilor. Din totalul de 5.810 persoane in cautarea unui loc de munca, 4.222 s-au angajat. Anul acesta, s-au desfasurat 24 cursuri de clasificare la care au participat 538 persoane atit din mediul urban, cit si din cel rural. Trebuie mentionat ca AJOFM a subventionat bilete de transport sau abonamente, si a asigurat analizele medicale ale participantilor. De asemenea, "Caravana Ocuparii" a facut 35 deplasari in judet, pentru persoanele de etnie roma.
Institutia a fost implicata in mai multe proiecte cu finantare europeana, participind la implementarea proiectului "Acces" finantat prin Programul Phare si este partenera in sapte proiecte strategice ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Evenimentul va fi urmat de bursa locurilor de munca pentru absolventi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii