Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua mondiala de lupta antiSIDA

Astazi, 2 decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta antiSIDA, in Piata Universitatii din Capitala va fi montat un panou urias, pe care va fi scris, cu sute de prezervative, cuvintul SIDA. Fiecare persoana care va trece pe linga panou va fi invitata de voluntarii Crucii Rosii sa dezlipeasca un prezervativ. Actiunea face parte din campania "Adevarul despre SIDA. Transmite-l mai departe!", o campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA, initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.
Numarul infectatilor cu HIV ar putea scadea cu 95%, printr-un program de testare universala.
Testarea universala pentru depistarea HIV ar putea deveni un control medical de rutina, precum masurarea colesterolului. Diagnosticarea intr-un stadiu incipient al bolii si tratamentul imediat cu medicamente antiretrovirale va duce, potrivit cercetatorilor, la scaderea ratei de incidenta a( HIV/SIDA de la 20 la mie, la doar 1 la mie, in doar zece ani.
In acest moment, testarea si tratamentul pentru HIV sint considerate ca fiind neregulate. Trei milioane de bolnavi primesc tratament, in timp ce numarul tuturor celor care ar avea nevoie de ingrijire este estimat la 6,7 milioane.
La nivel mondial exista 33,2 milioane de persoane care traiesc cu HIV/SIDA, din care peste 420 000 de copii au fost infectati numai in anul 2007. In Romania sint inregistrate peste 11.000 de cazuri, din care peste 8.000 sint tineri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii