Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Mondială pentru prevenirea suicidului, marcată la Penitenciarul Brăila

marţi, personalul unităţii de detenţie a organizat activitatea de asistenţă psihologică “Valoarea Vieţii!”, cu implicarea a 31 de deţinuţi • au fost prezentate şi dezbătute materiale informative destinate deţinuţilor, cu date de interes privind fenomenul suicidar 

 

Deţinuţii din Penitenciarul Brăila au participat la activităţi derulate pentru marcarea Zilei Mondiale pentru prevenirea suicidului. Cu ocazia “Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului”, în data de 10 septembrie 2019, Serviciul Asistenţă Socială din cadrul Penitenciarului Brăila a organizat activităţi ce pun accent pe valoarea fundamentală şi universală a solidarităţii cu semenii noştri care trec prin perioade existenţiale dificile, având nevoie de susţinere din partea celor din jur, Activităţile s-au derulat în cadrul proiectului “Valoarea Vieţii !”.

Specialiştii din cadrul Penitenciarului Brăila, inspector Mariana Radu şi scms. Anamaria Grozea - ofiţeri psihologi, îndrumaţi şi coordonaţi de către inspector principal Livia-Anda Ştefîrcă - şef Serviciu Asistenţă Psihosocială au organizat activitatea de asistenţă psihologică.

După cum a precizat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila, activitatea s-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Brăila, Centrul de Sănătate Mintală Brăilă - Spitalul de Psihiatrie “Sf. Pantelimon”, Colegiul Naţional Gh. Munteanu Murgoci şi Centrul Antidrog Brăila cu implicarea unui număr de 31 deţinuţi.

La activităţile organizate în cadrul proiectului au fost prezentate şi dezbătute materiale informative destinate deţinuţilor, cu date de interes privind fenomenul suicidar şi cazuri ce pot constitui subiecte de reflecţie şi de influenţare pozitivă a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. Proiectul implementat la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se desfăşoară la nivel naţional în toate unităţile sistemului penitenciar şi urmăreşte creşterea gradului de conştientizare de către deţinuţi a faptului că unii dintre semenii noştri aleg să recurgă la gesturi dramatice atunci când se confruntă cu situaţii de viaţă problematice şi că, deseori, solidaritatea şi sprijinul oferit de cei din jur contribuie la depăşirea acestora”, a declarat Simona Kober.

Importanţa marcării acestei zilei este dată de lansarea, în anul 2014, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a Raportului mondial privind actul de suicid, care obligă toate cele 194 de state membre să reducă ratele de suicid cu 10% până în 2020. Campania derulată în sistemul penitenciar este deja la a patra ediţie.

 
Categorie articol: 

Comentarii