Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită cu acţiuni ecologice la Brăila

• mâine, va avea loc un concurs şcolar de machete, în cadrul căruia elevi din mai multe instituţii de învăţământ se vor întrece în idei referitoare la cum ar vrea ei să fie peisajul de pe strada lor

 

Astăzi, 5 iunie, se celebrează la nivel mondial Ziua Mediului, motiv pentru Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila să organizeze, în parteneriat cu  Asociaţia ARIN, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, o serie de activităţi de educaţie ecologică şi de promovare a valorilor patrimoniului natural.

Astfel, în ziua de 6 iunie, începând cu ora 15.30, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” se va desfăşura concursul şcolar de machete „Peisajul de pe strada mea”, proiect derulat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia ARIN. Organizatorul din acest an este, conform regulamentului, câştigătorul ediţiei de anul trecut, Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius”. În cadrul acestei activităţi se va face prezentarea de către elevi a machetelor de peisaje realizate şi evaluarea acestora de către juriul format din reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Inspectoratului Şcolar şi Asociaţiei ARIN.

“Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe 5 Iunie, este unul din principalele simboluri prin care este conştientizată importanţa mediului înconjurător. Tema din acest an, «Poluarea aerului» (Air pollution), atrage atenţia asupra unei probleme de mediu presante, poluarea aerului, având consecinţe majore atât asupra sănătăţii oamenilor, cât şi asupra schimbărilor climatice. Mesajul acestei zile este că trebuie evidenţiate şi ţinute sub control principalele surse de poluare a aerului: industria (în special cea energetică, dar şi chimică sau minieră), transportul, zootehnia şi gestionarea deşeurilor”, se precizează într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii