Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, marcată la Brăila

• vineri, în sala de conferinţe a restaurantului Regal Ballroom din municipiu, va fi organizată o dezbatere pe tema cancerului, ce are ca scop conştientizarea problemelor grave pe care le generează această boală

 

Campania universală de luptă împotriva cancerului ajunge şi la Brăila, vineri, pe 2 februarie, sub formă de dezbatere cu medicii de specialitate. În 2015, a fost fixată, prin lege, ziua de 4 februarie ca Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. În acest context, deputatul PNL Brăila şi, totodată, membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, dr. Antoneta Ioniţă, a anunţat că dezbaterea “Nu lupţi singur! Nu renunţăm!” va avea loc, vineri, la ora 17.00, în sala de conferinţe a Restaurantului Regal Events Ballrom. La eveniment, vor veni medici din specialităţile oncologie, chirurgie generală, medicină de familie şi psihologi. Dezbaterea are ca scop conştientizarea problemelor grave pe care le generează această maladie.

Cancerul răpune, anual, peste 8 milioane de persoane, indiferent că sunt femei sau bărbaţi, tineri sau vârstnici, conform statisticilor oficiale. “Anual, peste 12 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer, România deţinând un record trist: locul 1 în Uniunea Europeană la capitolul mortalitatea prin cancer de col uterin, motivul constituindu-l depistarea tardivă a bolii”, precizează deputatul Ioniţă într-un comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii