Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziua "Microsoft"

Ieri, in cadrul Academiei de Vara Forum IT, incepind cu ora 10.00, la Teatrul "Maria Filotti", tinerii informaticieni au asistat la prezentarea Microsoft, realizata de Stefan Adrian Boronea si Microsoft Student Partners, unde moderatori au fost Alexandru Bogdan si Alin Alexandru. Moderatorul de la Microsoft a prezentat noile tehnici pe care compania le-a inventat viitorilor dezvoltatori si noua platforma web de la Microsoft, IIS7, care vine cu o arhitectura noua, cu viteza mai mare si o performanta mai mare. De asemenea, Stefan Adrian Boronea a punctat ca platforma IIS7 permite postarea si folosirea platformei windows ca un server web.
Spre finele prezentarii, moderatorul intilnirii a rasplatit cu premii participantii care au dat cel mai bun raspuns la intrebarile sale. Asadar, Valentin Dobrota din Constanta a cistigat o tastatura iar Mihai Nica din Bucuresti, casti. Din programul prezentarii Microsoft nu a lispsit nici schimbul de pareri intre participanti.
In continuare, participantii s-au putut bucura de prezentarea Microsoft Student Partners. Modulul a inceput in forta, moderatorul acordind inca de la inceput citeva premii participantilor care au raspuns cerintelor cel mai bine. In linii mari s-a vorbit despre windows server 2008, virtualizare si securizare iar in detaliu, prezentarea a inclus platorma virtualizare Hypr - V, server IIS7.0, server Core, management usor - server manager, network acess protection, windows deployment services, NSA - suita B de cripotgrafie. Hypr - V permite sa ruleze mai multe sisteme de operare pe acelasi hardware, simultan. Despre windows server 2008 minimal moderatorul a spus: "acest lucru se traduce in performanta si securitate. Nu are interfata grafica. Sint instalate doar dinare strict esentiale".
Ziua a continuat cu atelierul de jurnalistica IT, unde moderator a fost Dan Iancu, redactor sef PC Magazine. De la ora 17.00, poveste cu si despre robotei, moderatori Dan Milici si Cristi Parghie iar de la 18.00 a avut loc modulul muzimatica, moderator Dragos Constantinescu. Incepind cu ora 20.00, pe platoul Primariei, participantii au avut parte de observatii astronomice oferite de societatea stiintifica Cygnus.
La Ziua Microsoft a fost prezent viceprimarul orasului, Doina Ciocan.

Astazi are loc "Ziua Intel"

Astazi este programata Ziua Intel. In cadrul acesteia are loc o prezentare care se anunta foarte atractiva, mai ales pentru ca participantii vor fi rasplatiti cu premii consistente. Miine, 28 august, iese la rampa Asus cu mini - notebook-urile Eee PC. Simbata, programul participantilor este destul de incarcat. Romtelecom, nVidia si iNES ii va tine la curent pe participanti cu noutatile din domeniul lor de activitate. In ultima zi, duminica, tinerii informaticieni vor merge pe Dunare intr-o excursie organizata de Primaria municipiului Braila.
Punctul central de atractie al evenimentului este oportunitatea de a avea intilniri cu experti din marile companii de IT, prezente in Romania sau din strainatate, pentru a afla care sint noile tendinte in domeniu, care este stadiul tehnologiei si ce urmeaza sa apara pe piata in urmatorul interval de timp. Totodata, Forum IT ofera sansa identificarii unor oportunitati de afaceri sau a unei slujbe in domeniu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii