Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ziua fara masini"

Ieri, atit la Braila cit si in peste 1.600 de orase din statele membre ale Uniunii Eropene s-a desfasurat actiunea "Ziua fara masini", actiune ce face parte din cadrul proiectului european "Saptamina Europeana a Mobilitatii". Primaria a incurajat brailenii sa mearga pe jos sau cu bicicleta restrictionind circulatia pe Calea Calarasilor, intre Bulevardul Cuza si Piata Traian, in intervalul orar 9.00 - 13.00.
In cadrul actiunii, peste 100 de copii de gradinita si scoli generale au realizat desene pe asfalt cu tema "Aer curat pentru toti". De asemenea au avut loc concursuri de role si biciclete. Cei mici au demonstrat ca mijloacele de deplasare nepoluante trebuie luate din ce in ce mai mult in considerare. La finele concursurilor, toti copii au primit dulciuri de la "Galmopan". Startul competitiilor a fost dat de catre primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu.
In jurul orei 11.40 a avut loc ecologizarea zonei situate in cartierul Viziru I. Primarul Brailei, viceprimarul Doina Ciocan si un elev de la Scoala "Aurel Vlaicu" au plantat copaci.
Timp de 24 de ore in orasele din statele membre ale UE a fost interzis accesul automobilelor pe artele principale, cu scopul de a-i convinge pe soferi sa renunte la deplasarea cu masina.
Activitatile au fost organizate de Primaria Municipiului Braila in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului si Politia Rutiera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii